Ingredients
-
500 grame ciuperci pleurotus
-
100 ml ulei de masline
-
dupa gust sare
-
3 catei usturoi
-
1 lingura patrunjel proaspat tocat
Pleurotus la gratar, cu sos de usturoi
Daca nu le-ati incercat pana acum, e momentul. La noi au devenit instant favorite. Aceste ciuperci pot fi o garnitura delicioasa sau pot inlocui cu succes carnea. Se pot face pe gratar sau pe plita, se fac extrem de usor si rapid.
Steps
1
Done
|
Preparare ciuperci pleurotusPrima data vom face sosul de usturoi. Curatam cateii de usturoi, apoi ii razuim. Adaugam putina sare si cam 40 ml ulei de masline, restul il vom folosi la ciuperci. Tocam patrunjelul marunt si il putem peste usturoi. La final punem 50-60 ml apa. Amestecam bine totul si il lasam la o parte. Ciupercile acestea sunt foarte usor de preparat. Eu nu le spal, ci doar le rup din manunchi, le dai cam 2 cm din cotor. De obicei sunt foarte curate, daca au impuritati, le pueti trece printr-un jet de apa. |
2
Done
|
Se pot praji la gratar sau pe plita electrica. Focul trebuie sa fie mare. Nu au nevoie decat de 2-3 minute pe fiecare parte. Sotul e specialistul la prajit, asa ca mi-a dat indicatii clare : pentru cel mai bun rezultat, acestea nu trebuie prajite prea mult deoarece isi pierd din fragezime. Le scoatem intru-un vas cu capac, punem sosul de usturoi peste ele si le lasam 2 minute cu capacul pus. Apoi se pot servi simple sau ca si garnitura. Enjoy ! |