1 0
Tort Trio mousse au chocolat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat de cacao
63 grame unt
un ou mare
20 grame cacao
63 grame faina
63 grame zahar
3 grame praf de copt
Mousse de ciocolata
4 galbenusuri
400 ml lapte
55 grame zahar
o lingurita cu varf amidon
5 foi gelatina
500 ml smantana pt frisca
120 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
140 grame ciocolata cu lapte
160 grame ciocolata alba
Glazura Oglinda
175 grame zahar
100 grame energizant
150 grame lapte condensat indulcit
150 grame ciocolata neagra
12 grame gelatina
75 ml apa

Tort Trio mousse au chocolat

  • 2h 20 minute
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Tort Trio mousse au chocolat

De mult ma pregatesc sa public aceasta reteta. Dupa mai multe incercari am ajuns la rezultatul dorit de mine.

Cremele sa fie pufoase, cremoase, iar blatul usor umed si foarte fraged. Glazura oglinda, completeaza perfect acest tort minunat.

Steps

1
Done

Preparare blat

Intr-un vas punem toate ingrediente, atentie untul sa fie moale, la temperatura camerei, apoi mixam pana aluatul devine omogen.
Turnam aluatul intr-o forma de 20 si il coacem la 180 grade pentru aproximativ 20 minute. Apoi il lasam sa se raceasca complet.

2
Done

Preparare mousse-uri

Pentru baza mousse-urilor se face o crema de vanilie mai lichida - creme anglaise- pentru aceasta ar fi bine sa aveti un termometru, deoarece temperatura cremei nu are voie sa depaseasca 85 grade.
Asadar, galbenusurile le amestecam cu ajutorul telului cu zaharul, amidonul, extract de vanilie, iar la final adaugam laptele. Punem totul la foc mediu spre mic si amestecam cu o lingura de lemn. Punem si termometrul si avem grija sa nu treaca de 85 grade. Cand crema imbraca spatele lingurii de lemn, este gata. O luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata in apa rece.
Amestecam pana se dizolva.

3
Done

Mousse-uri de ciocolata

Vom pune cele 3 feluri de ciocolata in 3 boluri diferite. Crema de vanilie o impartim in 3 portii egale, Prima data vom turma crema de vanilie fierbinte peste fiecare ciocolata in parte. Lasam 2 minute, apoi le amestecam, ciocolata trebuie sa fie topita.
Batem 166 ml frisca pana incepe sa devina ferma, atentie nu o mixati prea mult, sa nu se taie. Apoi adaugam in 3 etape frisca in crema de ciocolata alba. O incorporam cu grija cu ajutorul unei spatule.
Turnam mousse-ul in forma ( de 20 cm) eu am avut o forma de inima din silicon. Dam la congelator pentru 15 -20 minute. Intre timp preparam mousse-ul de ciocolata cu lapte, exact ca si cel de ciocolata alba. Turnam mousse-ul in forma, apoi il dam la congelator din nou.
Ultimul pregatit este cel de ciocolata neagra, Dupa ce il turnam si pe acesta in forma, punem blatul. Eu am decupat blatul dupa forma mea, aceasta trebuie sa fie putin mai mic decat forma. Il presam usor sa intre in mousse. Acoprim cu folie alimentara si il dam la congelator peste noapte sau minim 8 ore.

4
Done

Ornare tort

Punem la fiert : apa, zaharul si energizantul ( sau glucoza lichida) . Cand zaharul e topit il luam de pe foc. Adaugam ciocolata si gelatina hidratata, amestecam pana se topeste, apoi laptele condensat. O mixam bine cu mixerul vertical, pentru a scoate bulele de aer. Apoi o strecuram printr-o sita fina. Cand are 32 grade se poate folosi, va puteti ghida si dupa consistenta ei, trebuie sa fie precum mierea.
O turnam peste tortul congelat, o nivelam rapid cu o spatula. Lasam 2-3 minute pana se intareste glazura, apoi decoram pe margini cu fulgi de cocos si transferam tortul pe un platou. Se da la rece 2 ore, apoi se poate servi.

Lucky Cake

Tort Oreo
previous
Tort Oreo
Batoane cu mac
next
Batoane cu mac
Tort Oreo
previous
Tort Oreo
Batoane cu mac
next
Batoane cu mac
Subscribe
Notificare despre
guest
9 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Madalina

Spuneti-mi ,va rog cand ziceti “energizant”la ce anume va referiti?Ms frumos!

Aurelia

Buna,
Am cautat pe internet energizant alimentar si tot nu-mi dau seama despre ce energizant este vorba. Pe internet apare miere. Multumesc de raspuns!

Roxana

Bună! Ce marca de ciocolată folosesti?

Nadia

Bună,de unde cumpărați ciocolata Callebaut

Ileana Skurka-Ferenczfy

Bună Alina ,aș dori să fac această rețetă dar din păcate nu am termometru ,cum aș putea proceda, mulțumesc frumos

Camelia

Buna ziua!
Pot inlocui energizantul cu sirop de glucoza ?
Daca da, cam cate grame ?
Multumesc anticipat!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here