Share
Blat genovez
Prefer acest blat in locului pandispanului, mi se pare mult mai moale, fara a-si pierde din pufosenie 🙂 Textura lui este usor umeda, preia foarte bine umezeala cremelor, insa poate fi bine insiropat. Se potriveste perfect cu creme usoare si fructate.
Ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro/ sau va puteti inscrie in grup https://www.facebook.com/groups/1639769526304770/
Steps
|
Preparare blat genovez
Sunt cateva lucruri care trebuie respectate pentru a iesi blatul perfect.
Preincalzim cuptorul ! Intotdeauna ! De data aceasta la 180 grade.
Folosim cantarul, cantitatile exacte sunt foarte importante .
Incepem prin a topi untul si a-l lasa pana devine usor aramiu - adica beurre noisette, va da o aroma de caramel. Il lasam deoparte pana pregatim aluatul. Ouale intregi impreuna cu zaharul si un praf de sare le punem in vasul robotului de bucatarie sau intr-un vas de sticla( metal) si il punem pe baie de aburi. Ouale trebuie sa se incalzeasca pana la maxim 40 grade.
Asadar amestecam ouale cu telul, usor, pana amestecul se incalzeste. Daca avem un termometru, cand atinge 40 grade luam vasul de pe baia de aburi si incepem sa mixam. Daca nu avem un termometru folosim degetul mic, cand le simtim calde ne oprim. Luam vasul de pe baia de aburi si mixam.
Mixam 10 minute, ne uitam pe ceas, nu fentam ;) e important sa incorporam cat mai mult aer si sa stabilizam ouale.
Apoi adaugam faina cernuta impreuna cu amidonul. O incorporam cu o spatula, cu miscari usoare, de jos in sus.
Adaugam o lingura plina cu amestec peste untul topit, vanilia si amestecam pana se omogenizeaza. Apoi il turnam peste aluat. Amestecam cu spatula , fara a pierde din aerul incorporat.
Luam o forma rotunda de 20 cm si o tapetam cu hartie de copt. Punem si pe laterale mai inalta decat e forma. Pentru a adera mai bine hartie pe margini puteti unge forma cu putin ulei.
Turnam aluatul in forma si coacem 30- 35 minute sau pana cand incepe sa se desprinda de margini. Apoi il scoatem si il lasam in forma 5 minute dupa care il punem pe un gratar la racit. Se poate felia dupa ce este complet rece.
|
As dori sa stiu daca blatul se poate congela.
Acest blat recomand sa il congelati doar daca este montat in tort. Are textura pufoasa a unui pandispan. Se pastreaza foarte bine infoliat, la frigider 3-4 zile.
Îmi puteți spune va rog ce diametru a avut tava în care ați copt? Mulțumesc! ?
Scrie diametrul, de fapt , scuze ? am omis,nu știu cum
Indiferemt de blat se poate congela nu pateste nimica
Îmi puteți spune ce înălțime are firma ?Vreau sa fac acest tort într-un inel dreptunghiular cu înălțime de 10 și trebuie sa calculez Ingredientele .Multumesc
Forma este de 8 cm inaltime