0 0
Rulada cu jeleu de rubarba si menta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Rulada Foaie
4 buc oua
6 linguri pline faina
6 linguri zahar
50 grame unt
un praf de sare
Jeleu Rubarba si Capsuni
200 grame rubarba
200 grame capsuni
50 grame zahar
10 ml zeama de lamaie
6 grame gelatina
Crema cu menta
200 ml smantana pt frisca
150 grame crema de branza
6-7 frunze menta
3 grame gelatina
50- 60 grame zahar pudra
Glazura
https://luckycake.ro/retete/mini-dome-cake/

Rulada cu jeleu de rubarba si menta

  • 4 h
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Rulada cu jeleu de rubarba si menta

Iata ca rubarba din gradina a ajuns vedeta in rulada, impreuna cu menta si capsuni. O combinatie irezistibila, usoara, dulce -acrisoara. Perfecta pentru aceste zile calde de Mai.

Reteta glazura https://luckycake.ro/retete/mini-dome-cake/

Steps

1
Done

Preparare jeleu

Prima data spalam si curatam fructele, apoi le taiem bucati. Le punem intr-un vas mediu, zaharul si zeama de lamaie. Aducem totul la fierbere, pana ce rubarba se inmoaie. Intre timp punem gelatina la hidratat ( eu am folosit gelatina foi ) in apa rece.
Dupa ce s-a inmuiat rubarba, mixam totul cu mixerul vertical pana devine un piure fin. Scurgem gelatina de excesul de apa si o adaugam in piureul fierbinte. Turnam jeleul in 2 pungi rezistente si le agatam in frigider ( eu le-am prins cu cleme) astfel incat sa ramana suspendate. Se lasa de preferat peste noapte.

2
Done

Preparare foaie rulada

Facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam amestecul intr-o tava de cuptor cu dimensiunile de 46/37 cm tapetata cu hartie de copt( eu am folosit tava de cuptor), si il dam la cuptor la 180 grade pentru 8 minute.
Scoatem foaia de rulada si o invartim intr-un prosop curat. O lasam pana se raceste.
Intre timp putem pregati crema cu menta.

3
Done

Crema infuzata cu menta

Punem 75 ml smantana pentru frisca pe foc mic, adaugam frunzele de menta. Lasam sa se infuzeze doar cateva minute, atentie nu trebuie sa fiarba deloc. Hidratam gelatina intre timp. O adaugam peste crema fierbine. Lasam deoparte 10 minute, apoi scoatem frunzele de menta.
Restul de smantana pentru frisca trebuie sa fie rece ( de la frigider) .
Punem si smantana infuzata cu menta, crema de branza, zeama de lamaie. Mixam totul pana devine o crema pufoasa si mai ferma.

4
Done

Asamblare Rulada

Derulam foaia de rulada, scoatem hartia de copt. Ungem foia de rulada cu 3/4 din crema. Restul o pastram pentru decor. Apoi intr-o margine punem jeleul si rulam cu grija. Dam la rece pentru 3 ore.

5
Done

Intre timp pregatim glazura, eu am folosit reteta aceasta https://luckycake.ro/retete/mini-dome-cake/ , insa in loc de colorant am pus 3 bucati capsuni. Am mixat totul cu mixerul vertical.
Cand glazura a ajuns la temperatura optima o turnam peste rulada, apoi o dam la rece 15 minute. Dupa aceea se poate decora cu crema ramasa, capsuni si frunze de menta. Enjoy !

Lucky Cake

Pasta de oua
previous
Pasta de oua
cheesecake cu capsuni si lapte condensat
next
Cheesecake cu capsuni si lapte condensat
Pasta de oua
previous
Pasta de oua
cheesecake cu capsuni si lapte condensat
next
Cheesecake cu capsuni si lapte condensat
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here