Ingredients
-
Rulada Foaie
-
-
4 buc oua
-
6 linguri pline faina
-
6 linguri zahar
-
50 grame unt
-
un praf de sare
-
-
Jeleu Rubarba si Capsuni
-
-
200 grame rubarba
-
200 grame capsuni
-
50 grame zahar
-
10 ml zeama de lamaie
-
6 grame gelatina
-
-
Crema cu menta
-
-
200 ml smantana pt frisca
-
150 grame crema de branza
-
6-7 frunze menta
-
3 grame gelatina
-
50- 60 grame zahar pudra
-
Glazura
-
https://luckycake.ro/retete/mini-dome-cake/
Rulada cu jeleu de rubarba si menta
Iata ca rubarba din gradina a ajuns vedeta in rulada, impreuna cu menta si capsuni. O combinatie irezistibila, usoara, dulce -acrisoara. Perfecta pentru aceste zile calde de Mai.
Reteta glazura https://luckycake.ro/retete/mini-dome-cake/
Steps
1
Done
|
Preparare jeleuPrima data spalam si curatam fructele, apoi le taiem bucati. Le punem intr-un vas mediu, zaharul si zeama de lamaie. Aducem totul la fierbere, pana ce rubarba se inmoaie. Intre timp punem gelatina la hidratat ( eu am folosit gelatina foi ) in apa rece. |
2
Done
|
Preparare foaie ruladaFacem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se albesc si isi tripleaza volumul, apoi adaugam faina si praful de sare. La urma turnam si untul topit cu grija intr-o margine si cu o spatula amestecam usor pana se incorporeaza. Turnam amestecul intr-o tava de cuptor cu dimensiunile de 46/37 cm tapetata cu hartie de copt( eu am folosit tava de cuptor), si il dam la cuptor la 180 grade pentru 8 minute. |
3
Done
|
Crema infuzata cu mentaPunem 75 ml smantana pentru frisca pe foc mic, adaugam frunzele de menta. Lasam sa se infuzeze doar cateva minute, atentie nu trebuie sa fiarba deloc. Hidratam gelatina intre timp. O adaugam peste crema fierbine. Lasam deoparte 10 minute, apoi scoatem frunzele de menta. |
4
Done
|
Asamblare Rulada |
5
Done
|
Intre timp pregatim glazura, eu am folosit reteta aceasta https://luckycake.ro/retete/mini-dome-cake/ , insa in loc de colorant am pus 3 bucati capsuni. Am mixat totul cu mixerul vertical. |