1 0
Tort Choux de ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Crusta Craquelin
45 grame unt
55 grame zahar
45 grame faina
7 grame cacao
Crema vanilie
250 ml lapte
25 grame amidon
2 bucati galbenusuri
1 lingurita extract vanilie
50 grame zahar
25 grame unt
Crema ciocolata
500 ml lapte
50 grame amidon
100 grame zahar
4 bucati galbenusuri
100 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
50 grame unt
250 ml smantana pt frisca
3 foi / 5 grame granule gelatina
40 grame zahar pudra
1 buc pastaie vanilie
Glazura ciocolata
50 grame ciocolata cu alune
30 ml smantana pt frisca

Tort Choux de ciocolata

  • 2 h
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Tort Choux de ciocolata

Pentru ca ne plac foarte mult choux-urile si eclerele, iar evenimentul cerea un tort,  le-am combinat.  Si a iesit acest minunat tort, care are la baza choux-uri. Sunt umplute cu crema de vanilie, pe care apoi le-am ascuns intr-o crema fina de ciocolata . Rezultatul a fost exact pe gustul meu. Cateva dintre choux-uri au primit o atentie speciala 😛 adica le-am facut o crusta Craquelin, au iesit de vis !

Choux, reteta e aceasta , am facut o portie https://luckycake.ro/retete/eclere-cu-crema-de-ciocolata-si-fondant/

Steps

1
Done

Preparare tort Choux de ciocolata

Incepem prin a prepara crusta Craquelin.
Untul la temperatura camerei il vom amesteca cu zaharul si cu o lingura de lemn il frecam bine pana ce se omogenizeaza. Apoi adaugam faina amestecata cu cacaua. Continuam sa amestecam pana devine o pasta. Aceasta pasta o vom intinde la o grosime de 2-3 mm intre 2 foi de hartie de copt. Apoi o dam la congelator 10 minute, dupa care la frigider.
Prima data vom face aluatul pentru choux, linkul e mai sus in descriere. Pe o tava tapetata cu hartie de copt vom pune aluatul in gramajoare aproximativ identice. Peste un sfert din ele vom pune crusta. Eu am decupat cerculete de aceeasi dimensiune cu marimea choux-urilor, cu ajutorul unui dui rotund. Punem peste choux crusta si presam foarte usor si pe margini, pentru a imbraca cat mai bine choux-ul. Coacem la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 40 minute sau pana sunt rumene. Le scoatem si le lasam sa se raceasca complet.

2
Done

Crema de vanilie

Laptele il amestecam cu 30 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Taiem pastaia de vanilie pe lungime, adaugam semintele si coaja. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.

Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Cand a ajuns la temperatura camerei adaudam untul si mixam 2-3 minute. Acum se poate folosi pentru diverse preparate.

3
Done

Crema de ciocolata

Aceasta se prepara la fel precum cea de vanilie, singura diferenta fiind faptul ca la final vom adauga ciocolata. Ciocolata o razuim sau o tocam marunt.
Laptele il amestecam cu 30 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Taiem pastaia de vanilie pe lungime, adaugam semintele si coaja. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.
Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca cam 2-3 minute. Apoi adaugam ciocolata in 3 etape. Amestecam cu telul pana se omogenizeaza. O lasam sa se raceasca usor. Cand a ajuns la temperatura camerei adaugam untul si mixam 2-3 minute. Lasam 150 grame din crema pentru a umple Choux Craquelin cu care vom orna tortul.
Hidratam gelatina conform intructiunilor de pe pachet si apoi o topim pe baie de aburi. O adaugam in crema calduta de ciocolata. Lasam crema la o parte . Batem frisca cu zaharul pana devine aproape ferma, si adaugam in crema de ciocolata in 3 transe.

4
Done

Umplem jumatate din choux-uri cu crema de vanilie, iar cele cu crusta cu crema de ciocolata.
Pentru asamblarea tortului vom folosi o tava rotunda de 20 cm, la baza careia am pus folie alimentara.
Punem crema de ciocolata in forma, apoi choux-urile umplute cu crema de vanilie. Le punem cu capul in jos in crema, si presam cu grija pana pot fi acoperite de crema de ciocolata.
Nivelam totul cu o spatula. Dam la rece minim 4 ore.

5
Done

Dupa ce tortul nostru a stat la rece destul, vom face glazura, topind ciocolata impreuna cu frisca. Scoatem tortul din forma si il rasturnam pe un platou. Cand glazura a ajuns la temperatura camerei o turnam peste tortul rece. Apoi decoram cu alune si choux-urile craquelin. Enjoy !

Lucky Cake

langos reteta simpla
previous
Langos reteta simpla
Pasta de oua
next
Pasta de oua
langos reteta simpla
previous
Langos reteta simpla
Pasta de oua
next
Pasta de oua
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ana Maria

Buna! Pentru o tava de 26 de cm de cate ori ar trebui sa fac compozitia?

Cornelia

Cum formați gogoșelele?In pos cu dui rotund mai mare?Mulțumesc!

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here