Ingredients
- 
Crusta Craquelin
- 
- 
45 grame unt
- 
55 grame zahar
- 
45 grame faina
- 
7 grame cacao
- 
- 
Crema vanilie
- 
250 ml lapte
- 
25 grame amidon
- 
2 bucati galbenusuri
- 
1 lingurita extract vanilie
- 
50 grame zahar
- 
25 grame unt
- 
- 
Crema ciocolata
- 
500 ml lapte
- 
50 grame amidon
- 
100 grame zahar
- 
4 bucati galbenusuri
- 
100 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
- 
50 grame unt
- 
250 ml smantana pt frisca
- 
3 foi / 5 grame granule gelatina
- 
40 grame zahar pudra
- 
1 buc pastaie vanilie
- 
- 
Glazura ciocolata
- 
50 grame ciocolata cu alune
- 
30 ml smantana pt frisca
Tort Choux de ciocolata
Pentru ca ne plac foarte mult choux-urile si eclerele, iar evenimentul cerea un tort, le-am combinat. Si a iesit acest minunat tort, care are la baza choux-uri. Sunt umplute cu crema de vanilie, pe care apoi le-am ascuns intr-o crema fina de ciocolata . Rezultatul a fost exact pe gustul meu. Cateva dintre choux-uri au primit o atentie speciala 😛 adica le-am facut o crusta Craquelin, au iesit de vis !
Choux, reteta e aceasta , am facut o portie https://luckycake.ro/retete/eclere-cu-crema-de-ciocolata-si-fondant/

Steps
| 1 Done | Preparare tort Choux de ciocolataIncepem prin a prepara crusta Craquelin. | 
| 2 Done | Crema de vanilieLaptele il amestecam cu 30 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Taiem pastaia de vanilie pe lungime, adaugam semintele si coaja. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul. Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Cand a ajuns la temperatura camerei adaudam untul si mixam 2-3 minute. Acum se poate folosi pentru diverse preparate. | 
| 3 Done | Crema de ciocolataAceasta se prepara la fel precum cea de vanilie, singura diferenta fiind faptul ca la final vom adauga ciocolata. Ciocolata o razuim sau o tocam marunt. | 
| 4 Done | Umplem jumatate din choux-uri cu crema de vanilie, iar cele cu crusta cu crema de ciocolata. | 
| 5 Done | 
 



 
 
 

 
                 
                





Buna! Pentru o tava de 26 de cm de cate ori ar trebui sa fac compozitia?
Buna! O data si jumatate e suficient 🙂
Cum formați gogoșelele?In pos cu dui rotund mai mare?Mulțumesc!
Exact 🙂