Ingredients
-
Crusta Craquelin
-
-
45 grame unt
-
55 grame zahar
-
45 grame faina
-
7 grame cacao
-
-
Crema vanilie
-
250 ml lapte
-
25 grame amidon
-
2 bucati galbenusuri
-
1 lingurita extract vanilie
-
50 grame zahar
-
25 grame unt
-
-
Crema ciocolata
-
500 ml lapte
-
50 grame amidon
-
100 grame zahar
-
4 bucati galbenusuri
-
100 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
50 grame unt
-
250 ml smantana pt frisca
-
3 foi / 5 grame granule gelatina
-
40 grame zahar pudra
-
1 buc pastaie vanilie
-
-
Glazura ciocolata
-
50 grame ciocolata cu alune
-
30 ml smantana pt frisca
Tort Choux de ciocolata
Pentru ca ne plac foarte mult choux-urile si eclerele, iar evenimentul cerea un tort, le-am combinat. Si a iesit acest minunat tort, care are la baza choux-uri. Sunt umplute cu crema de vanilie, pe care apoi le-am ascuns intr-o crema fina de ciocolata . Rezultatul a fost exact pe gustul meu. Cateva dintre choux-uri au primit o atentie speciala 😛 adica le-am facut o crusta Craquelin, au iesit de vis !
Choux, reteta e aceasta , am facut o portie https://luckycake.ro/retete/eclere-cu-crema-de-ciocolata-si-fondant/
Steps
1
Done
|
Preparare tort Choux de ciocolataIncepem prin a prepara crusta Craquelin. |
2
Done
|
Crema de vanilieLaptele il amestecam cu 30 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Taiem pastaia de vanilie pe lungime, adaugam semintele si coaja. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul. Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Cand a ajuns la temperatura camerei adaudam untul si mixam 2-3 minute. Acum se poate folosi pentru diverse preparate. |
3
Done
|
Crema de ciocolataAceasta se prepara la fel precum cea de vanilie, singura diferenta fiind faptul ca la final vom adauga ciocolata. Ciocolata o razuim sau o tocam marunt. |
4
Done
|
Umplem jumatate din choux-uri cu crema de vanilie, iar cele cu crusta cu crema de ciocolata. |
5
Done
|
Buna! Pentru o tava de 26 de cm de cate ori ar trebui sa fac compozitia?
Buna! O data si jumatate e suficient 🙂
Cum formați gogoșelele?In pos cu dui rotund mai mare?Mulțumesc!
Exact 🙂