3 0
Macarons cu alune si ciocolata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
60 grame albusuri
60 grame zahar
60 grame faina de migdale
20 grame faina de alune de padure
100 grame zahar pudra
un praf de sare

Macarons cu alune si ciocolata

  • 1h 20 min
  • Serves 18
  • Medium

Ingredients

Share

Macarons cu alune si ciocolata

Macarons, un desert ce merita incercat.  Se foloseste faina de migdale, insa de data aceasta am adaugat si faina de alune de padure. Au iesit minunate !

Steps

1
Done

Preparare macarons

Cateva ponturi inainte de a incepe:
Albusul - se recomanda sa fie la temperatura camerei, macar de 2 ore.
Se foloseste zahar pudra din comert, deoarece contine amidon. Colorantul neaparat gel sau pudra, alftel aduce pre mult lichid compozitiei.
Va recomand la prima incercare sa faceti fara colorant, mie imi plac cum ies.
Am folosit atat migdale cat si alune pentru aceasta reteta. Pentru a macina migdalele si alunele am o ransita mica, atentie nu le mixati pana iese uleiul din ele. Se mixeaza cate 3-4 secunde o data, si apoi ne oprim. Continuam pana rezulta o faina. Daca incepe sa se adune faina, e macinata prea mult.
Albusurile le punem intr-un vas curat, fara urme de grasime. Batem albusurile pana incep sa se mareasca in volum apoi adaugam cate o lingura de zahar.
Mixam aproximativ 8-10 minute, pana s-a dizolvat tot zaharul, si bezeaua este ferma si lucioasa. Daca folosim colorant acum il adaugam ( gel sau pudra) si mixam pana se uniformizeaza culoarea. Faina de migdale o amestecam cu faina de alune de padure, zaharul praf si o cernem impreuna . Peste bezea punem 1/3 din faina amestecam cu miscari de jos in sus pana se omogenizeaza, adaugam inca 1/3 , procedam la fel, apoi adaugam si restul de faina . Acum amestecam cu miscari circulare , intre 30-40 miscari . Atentie trebuie sa ajungem cu spatula si pe fundul vasului . Macaronajul, sau amestecarea inceteaza in momentul in care bezeau curge in fir gros , formand o funda , si este lucioasa Transferam amestecul intr-un pos cu dui cu varf rotund. Punem pe o tava tapetata cu hartie de copt , aluatul sub forma de cercuri de 3 cm diametru . Eu am avut nevoie de 2 tavi , trebuie lasat distanta intre macarons deoarece se latesc. Ridicam tava la 10 cm deasupra mesei de lucru si o lasam sa cada. Repetam de 3 ori, pt a iesi aerul afara.
Apoi le lasam sa stea minim 30 min inainte de a fi bagate la cuptor. Le verificam daca sunt uscate : le atingem usor cu degetul, daca aluatul nu se lipeste de deget, sunt gata, daca se lipeste le mai lasam la uscat
Daca folosim colorant gel nu mai mult de 1 varf de lingurita, deoarece contine prea multa apa.
Cuptorul il preincalzim la 120- 130 grade si apoi dam cate o tava la cuptor timp de 20 min. Dupa 20 min eu am crescut temp la 130 – 140 grade pt 3-4 min. Le scoatem si le lasam sa se raceasca de tot . Eu am folosit migdale crude pe care le-am macinat cu rasnita pana s-au transformat in faina de migdale. Temp si timpul de coacere difera in functie cuptor , mie mi-au trebuit 2 incercari pt a vedea temperatura optima. Eu folosesc caldura sus/jos fara ventilatie.

2
Done

Crema ciocolata

Cea mai simpla si mai gustoasa crema pentru macarons mi se pare aceasta.
Topim pe baie de aburi 100 grame ciocolata ( de care preferati: neagra sau cu lapte), apoi o lasati pana ajunge la temperatura camerei. Intr-un bol mixam usor 200 grame crema de branza si apoi adaugam ciocolata. Mixam din nou pana se omogenizeaza. apoi o putem folosi.

Lucky Cake

Muschiulet in sos de piper verde
previous
Muschiulet de porc in sos de piper verde
next
Covricheese
Muschiulet in sos de piper verde
previous
Muschiulet de porc in sos de piper verde
next
Covricheese
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ynna

In primul rand MULTUMESC! De cand am gasit pagina ta familia mea mananca numai bunatatiiiii. Felicitari pentru ce faci, pentru tot ce oferi. Toate retetele sunt impecabile si chiar ies PERFECT, am incercat si alte site-uri dar e ceva acolo ce nu e scris bine caci rezultatul finit nu iese ce trebuie. La tine TOTUL E PERFECT, retete spuse pe intelesul tutror, cu secrete pt un rezultat pe masura si numai retete una si una. Este sigura retete de~ macarons ~are a iesit. Un deliciu sotul iti multumeste sunt preferatele lui. Este o pagina pe care o vizitez zilnic sa… Citeste mai departe »

Ynna

Aaaaa si geniala ideea cu Mod Citire si Reglați numărul de portii!!!!!!!!!

corina

Buna. Nu am inteles ce facem cu zaharul pudra. Il folosim pe tot cand mixam albusurile? Multumesc

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here