Nu vi se intampla sa va ramana prea multe albusuri? Mie da! Asa ca le congelez si le folosesc incercand retete. De data aceasta am facut Angel Cake, o praji din albusuri si am completat-o cu o crema de mascarpone si ciocolata.
Ingrediente:
275 ml albusuri( aproximativ 8 )
150 grame zahar
100 gr faina
coaja de la o lamaie razuita
o lingura zeama de lamaie
un praf de sare
Crema de branza
125 gr crema de branza gen Philadephia
150 gr mascarpone
100 gr ciocolata alba topita
1 lingura zahar praf
1 lingura zeama de lamaie
Ornat:
oua de ciocolata
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma, adaugam zeama de lamaie si coaja de lamaie, apoi mixam in continuare si adaugam zaharul putin cate putin.Cand am incorporat tot zaharul, spuma de oua trebuie sa fie lucioasa si ferma. Adaugam faina amestecand de jos in sus, in 3 etape pana cand am adaugat-o pe toata.O punem intr-o forma de copt de gulguf si o dam la cuptor la 180 grade timp de 30- 40 minute, pana trece testul scobitorii. O lasam sa se raceasca cam o ora. Cu un mixer amestecam crema de branza cu mascarpone , zeama de lamaie si zaharul praf , apoi adaugam ciocolata topita.Cand prajitura s-a racit o ornam cu crema de branza si oua de ciocolata. Se serveste cu sos de capsuni sau gem de capsuni. Enjoy!
Arata mirific….trecut pe lista…