1 0
Prajitura Noisette

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat umed de cacao cu nuca
150 grame faina
80 grame nuca macinata
125 grame zahar
80 ml cafea
50 ml ulei
120 gr oua
25 grame cacao
125 ml lapte
3 grame praf de copt
3 grame bicarbonat de sodiu
Mousse de ciocolata
100 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
100 grame ciocolata cu lapte
50 ml lapte
300 ml smantana pt frisca
3 grame gelatina
Pasta praline
50 grame alune de padure
50 grame nuci
50 grame migdale
125 grame zahar
Mousse de praline
300 ml smantana pt frisca
50 ml lapte
200 grame pasta pralina
3 grame gelatina
Glazura Caramel
95 grame zahar
150 ml lapte
30 grame unt
7 grame amidon
4 grame gelatina
Pentru uns blat
200 grame gem de caise

Prajitura Noisette

  • 2h 30 min
  • Serves 16
  • Medium

Ingredients

  • Blat umed de cacao cu nuca

Share

Prajitura Noisette

O combinatie savuroasa de ciocolata si alune, nuci . Blat umed cu nuca, mousse, si glazura caramel. Pregatirea ei nu necesita mult efort, iar in final veti avea un rasfat dulce .

Pasta de praline o veti putea folosi la atat de multe deserturi, incat merita sa faceti portie dubla. Se poate pastra la frigider pana la 1 luna.

Steps

1
Done

Blat umed cu nuca

Pentru a pregati blatul avem nevoie doar de un tel. Zaharul il amestecam cu cafeaua fierbinte, uleiul si apoi adaugam ouale. Adaugam laptele, un praf de sare. La urma faina amestecata cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul.
Turnam aluatul intr-o tava patrata de 22 cm , tapetata cu hartie de copt. Il coacem in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 30 - 35 minute. Apoi il lasam la racit.

2
Done

Pasta Pralina

Aceasta se pregateste foarte usor. In primul rand caramelizam zaharul pana are o culoare aurie, apoi adaugam alunele, migdalele si nuca. Mai lasam pana se inchide putin la culoare, atentie 1-2 minute maxim, sa nu se arda. Il turnam pe o hartie de copt, cat mai intins , si apoi il lasam pana se raceste.
Acum tot ce ne ramane de facut este sa rupem bucati caramelul ( pastram o bucata cam de 10 cm/10 cm pentru decor) si il punem in robotul de bucatarie. Mixam pana devine o pasta umeda.

3
Done

Mousse de ciocolata

Pentru mousse va recomand foile de gelatina. Noi vom folosi 2 foi de gelatina, pe care le vom pune in apa rece la hidratat, pentru 5 minute.
Laptele si 50 ml din smantana pentru frisca le punem la fiert, cand au atins punctul de fierbere le dam la o parte si punem gelatina scursa bine de apa. Amestecam pana se dizolva, adaugam si ciocolata. Amestecam pana toata ciocolata este topita.
Batem frisca ramasa , insa nu foarte teapana. Adaugam crema de ciocolata si amestecam usor cu o spatula.

4
Done

Acum blatul il vom felia in 2. Daca deasupra e denivelat ii taiem capacul, pentru a avea un blat perfect drept ( recomand sa faceti asta).
Punem o foaie de blat, o ungem bine cu gem de caise , apoi turnam mousse-ul de ciocolata. Punem si cealalta foaie peste, apoi ungem la fel , cu gem de caise. Il dam la rece pana preaparam mousse-ul de praline.

5
Done

Mousse Praline

Procedem la fel precum mai sus cu gelatina. Laptele si 50 ml frisca se pun la foc, pana ajung la punctul de fierbere. Apoi adaugam gelatina, amestecam cu telul si il turnam peste pasta pralinata.
Batem restul de frisca si adaugam pasta praline. Amestecam usor cu spatula. Turnam mousse-ul peste blat si dam la rece 1 ora.

6
Done

Glazura oglinda

Zaharul se pune la caramelizat, apoi se aduga untul , invartim cu o lingura de lemn pana se topeste de tot. Adaugam laptele caldut si lasam sa fiarba 1-2 minute la foc mic. Amidonul il amestecam cu o lingura de apa rece . Il turnam peste caramel. Invartim si asteptam pana se ingroasa usor , 2-3 minute. Apoi il luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata in apa . Amestecam bine . Glazura trebuie sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o turnam peste mousse-ul pralina.
Se lasa 4 ore la rece. Apoi se taie felii si se decoreaza cu zaharul ars pastrat. Enjoy !

Lucky Cake

Globulete cu nuca si gem
previous
Globulete cu nuca si gem
Prajitura Amelie
next
Prajitura Amelie
Globulete cu nuca si gem
previous
Globulete cu nuca si gem
Prajitura Amelie
next
Prajitura Amelie
Subscribe
Notificare despre
guest
28 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ana Mălai

Ouăle le cântărim în coajă? Ce înseamnă 3 gr Mousse de ciocolată Bicarbonat de sodiu? Mulțumesc frumos!!

Liliana

Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti la glazura este scris gem de caise dar nu este pus la modul de preparare.Ce facem cu el,se mai pune undeva?Multumesc anticipat

Roman Mia

Alina ai uitat sa specifici cand se adauga nuca si uleiul in compozitia blatului.

Daniela

As vrea te rog cantitatile pt o tava rotunda de 26 cm. As vrea sa o fac sub forma de tort. Multumesc.

Daniela

Multumesc.

Ioana

Buna ziua, cât timp durează pana devine lichida pasta de praline. De o jumate de ora ma “chinui” și nu iasa, rămâne ca o pasta, dar nu lichid. Va mulțumesc.

Ioana

Da, așa zic și eu, puterea robotului a fost problema. Am reușit până la urmă.
Mulțumesc pentru răspuns.

Corina

Mulțumesc! Sărbători fericite!

Ale

Bună, alunele,nuca si migdalele se pun bucati intregi asa cum sunt! Sau trebuie macinat inainte..

Corina

Cu ce se poate înlocui gemul de Caise? Mulțumesc

Dana

Ciocolata topita trebuie sa fie rece, atunci cand se adauga peste fisca batuta, la mousse?

Dan Dan

Am și eu o întrebare blatul nu se insiropeaza, vă mulțumesc

Dan Dan

Dacă nu am robot de bucătărie, cum aș putea să fac pasta de praline

Daniela

Buna ziua.Daca as face aceasta prăjitura sub forma de tort cu ce crema l-as putea îmbraca? Multumesc

Aurica Ferician

Arata bestiak!!Felicitari!Cu siguranta incerc multe!Multumesc!

Maria

Buna seara, ce este pasta de pralina? imi cer scuze acum am vazut ca este si reteta data

Last edited 4 ani in urma by Maria
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here