Ingredients
-
Blat umed de cacao cu nuca
-
-
150 grame faina
-
80 grame nuca macinata
-
125 grame zahar
-
80 ml cafea
-
50 ml ulei
-
120 gr oua
-
25 grame cacao
-
125 ml lapte
-
3 grame praf de copt
-
3 grame bicarbonat de sodiu
-
-
Mousse de ciocolata
-
-
100 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
100 grame ciocolata cu lapte
-
50 ml lapte
-
300 ml smantana pt frisca
-
3 grame gelatina
-
-
Pasta praline
-
-
50 grame alune de padure
-
50 grame nuci
-
50 grame migdale
-
125 grame zahar
-
-
Mousse de praline
-
-
300 ml smantana pt frisca
-
50 ml lapte
-
200 grame pasta pralina
-
3 grame gelatina
-
-
Glazura Caramel
-
-
95 grame zahar
-
150 ml lapte
-
30 grame unt
-
7 grame amidon
-
4 grame gelatina
-
-
Pentru uns blat
-
200 grame gem de caise
Prajitura Noisette
O combinatie savuroasa de ciocolata si alune, nuci . Blat umed cu nuca, mousse, si glazura caramel. Pregatirea ei nu necesita mult efort, iar in final veti avea un rasfat dulce .
Pasta de praline o veti putea folosi la atat de multe deserturi, incat merita sa faceti portie dubla. Se poate pastra la frigider pana la 1 luna.
Steps
1
Done
|
Blat umed cu nucaPentru a pregati blatul avem nevoie doar de un tel. Zaharul il amestecam cu cafeaua fierbinte, uleiul si apoi adaugam ouale. Adaugam laptele, un praf de sare. La urma faina amestecata cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul. |
2
Done
|
Pasta PralinaAceasta se pregateste foarte usor. In primul rand caramelizam zaharul pana are o culoare aurie, apoi adaugam alunele, migdalele si nuca. Mai lasam pana se inchide putin la culoare, atentie 1-2 minute maxim, sa nu se arda. Il turnam pe o hartie de copt, cat mai intins , si apoi il lasam pana se raceste. |
3
Done
|
Mousse de ciocolataPentru mousse va recomand foile de gelatina. Noi vom folosi 2 foi de gelatina, pe care le vom pune in apa rece la hidratat, pentru 5 minute. |
4
Done
|
Acum blatul il vom felia in 2. Daca deasupra e denivelat ii taiem capacul, pentru a avea un blat perfect drept ( recomand sa faceti asta). |
5
Done
|
Mousse PralineProcedem la fel precum mai sus cu gelatina. Laptele si 50 ml frisca se pun la foc, pana ajung la punctul de fierbere. Apoi adaugam gelatina, amestecam cu telul si il turnam peste pasta pralinata. |
6
Done
|
Glazura oglindaZaharul se pune la caramelizat, apoi se aduga untul , invartim cu o lingura de lemn pana se topeste de tot. Adaugam laptele caldut si lasam sa fiarba 1-2 minute la foc mic. Amidonul il amestecam cu o lingura de apa rece . Il turnam peste caramel. Invartim si asteptam pana se ingroasa usor , 2-3 minute. Apoi il luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata in apa . Amestecam bine . Glazura trebuie sa se raceasca la temperatura camerei, apoi o turnam peste mousse-ul pralina. |
Ouăle le cântărim în coajă? Ce înseamnă 3 gr Mousse de ciocolată Bicarbonat de sodiu? Mulțumesc frumos!!
Ouale se cantaresc fara coaja, 3 gr bicarbonat de sodiu
Buna ziua.Va rog frumos sa-mi spuneti la glazura este scris gem de caise dar nu este pus la modul de preparare.Ce facem cu el,se mai pune undeva?Multumesc anticipat
A fost preluat de mai jos, nu se pune gem de caise , voi incerca sa remediez problema tehnica
Alina ai uitat sa specifici cand se adauga nuca si uleiul in compozitia blatului.
Uleiul e trecut, nuca impreuna cu cacaua si faina
As vrea te rog cantitatile pt o tava rotunda de 26 cm. As vrea sa o fac sub forma de tort. Multumesc.
Daniela, o data si jumatate e suficient 🙂
Multumesc.
Buna ziua, cât timp durează pana devine lichida pasta de praline. De o jumate de ora ma “chinui” și nu iasa, rămâne ca o pasta, dar nu lichid. Va mulțumesc.
Atunci poti sa o folosesti asa, probabil depinde si de puterea robotului, la mine intr-un minut e gata.
Da, așa zic și eu, puterea robotului a fost problema. Am reușit până la urmă.
Mulțumesc pentru răspuns.
Cu drag ! Sarbatori frumoase !
Mulțumesc! Sărbători fericite!
La fel si tie Corina !
Bună, alunele,nuca si migdalele se pun bucati intregi asa cum sunt! Sau trebuie macinat inainte..
Pentru pasta de praline, le-am pus intregi
Cu ce se poate înlocui gemul de Caise? Mulțumesc
Ai nevoie de gemul de caise deoarece se combina foarte bine cu caramelul.
Ciocolata topita trebuie sa fie rece, atunci cand se adauga peste fisca batuta, la mousse?
Ciocolata trebuie sa fie la temperatura camerei
Am și eu o întrebare blatul nu se insiropeaza, vă mulțumesc
Nu se insiropeaza blatul 🙂
Dacă nu am robot de bucătărie, cum aș putea să fac pasta de praline
Buna ziua.Daca as face aceasta prăjitura sub forma de tort cu ce crema l-as putea îmbraca? Multumesc
Poti folosi Crema de unt elvetiana sau cream cheese frosting
Arata bestiak!!Felicitari!Cu siguranta incerc multe!Multumesc!
Buna seara, ce este pasta de pralina? imi cer scuze acum am vazut ca este si reteta data