0 0
Galette cu rosii dovlecei si branza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat tarta
250 grame faina
100 grame unt
2 bucati medii oua
3 grame sare
Umplutura tarta
1 bucata rosie
1 bucata dovlecel
100 grame branza
cateva frunzulite de cimbru
dupa gust sare
30 ml ulei masline
Pt uns
1 bucata ou
1 lingura apa
un praf de sare

Galette cu rosii dovlecei si branza

  • 1 h
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Aluat tarta

  • Umplutura tarta

  • Pt uns

Share

Galette cu rosii dovlecei si branza

Una dintre acele delicii de vara, cand toate legumele sunt proaspete , pline de savoare. Aluatul este minunat, se poate folosi pentru diverse umpluturi. De data aceasta am optat pentru rosii bine coapte si dovlecei la gratar. Branza de capra ( sau oricare o preferati ) se combina perfect cu toate ingredientele.

Steps

1
Done

Preparare aluat

Eu folosesc robotul de bucatarie cu cutit. Pun toate ingredientele inauntru si mixez doar pana se leaga. Cu palma il modelez sub forma rotunda , apoi il pun in folia alimentara si il dau la rece 30 minute. Daca nu aveti robot nu-i nimic. Untul il taiem cubulete si il amestecam cu faina. Cu varful degetelor amestecam totul pana devine nisipos , apoi adaugam ouale si la fel facem pana se incoporeaza oul si aluatul devine omogem. Atentie nu il framantam mult deoarece isi pierde textura sfarmicioasa si devine gumat. La fel, il punem la rece in 30 minute.

2
Done

Intre timp taiem felii de 3-4 mm dovlecelul si le punem pe o tava , presaram sare si il lasam 15 minute. Apoi intr-o tigaie grill punem putin ulei, prajim feliile de dovlecel.
Cand am terminat ne putem apuca sa intindem aluatul in forma rotunda, cu o grosime de 4-5 mm. Acest lucru il facem pe o suprafata pudrata cu faina, deoarece nu dorim sa se lipeasca aluatul de masa de lucru. Apoi transferam aluatul pe tava tapetata cu hartia de copt.

3
Done

Acum vom pune jumatate din branza ( folositi ce branza va place , feta, telemea, branza de capra) , apoi un strat de dovlecei, rosia feliata subtire. La final restul de branza si cimbru proaspat. Aducem marginile de aluat peste umplutura, apoi ungem aluatul cu oul batut, amestecat cu apa si sarea. Dam tarta la cuptorul preincalzit la 190 grade pana se rumeneste frumos. Servim calda. Enjoy !

Lucky Cake

Prajitura rasturnata cu piersici si caramel
previous
Prajitura rasturnata cu piersici si caramel
next
Cheesecake la pahar cu smochine si miere
Prajitura rasturnata cu piersici si caramel
previous
Prajitura rasturnata cu piersici si caramel
next
Cheesecake la pahar cu smochine si miere
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here