Ingredients
-
Aluat tarta
-
250 grame faina
-
100 grame unt
-
2 bucati medii oua
-
3 grame sare
-
Umplutura tarta
-
1 bucata rosie
-
1 bucata dovlecel
-
100 grame branza
-
cateva frunzulite de cimbru
-
dupa gust sare
-
30 ml ulei masline
-
Pt uns
-
1 bucata ou
-
1 lingura apa
-
un praf de sare
Galette cu rosii dovlecei si branza
Una dintre acele delicii de vara, cand toate legumele sunt proaspete , pline de savoare. Aluatul este minunat, se poate folosi pentru diverse umpluturi. De data aceasta am optat pentru rosii bine coapte si dovlecei la gratar. Branza de capra ( sau oricare o preferati ) se combina perfect cu toate ingredientele.
Steps
1
Done
|
Preparare aluatEu folosesc robotul de bucatarie cu cutit. Pun toate ingredientele inauntru si mixez doar pana se leaga. Cu palma il modelez sub forma rotunda , apoi il pun in folia alimentara si il dau la rece 30 minute. Daca nu aveti robot nu-i nimic. Untul il taiem cubulete si il amestecam cu faina. Cu varful degetelor amestecam totul pana devine nisipos , apoi adaugam ouale si la fel facem pana se incoporeaza oul si aluatul devine omogem. Atentie nu il framantam mult deoarece isi pierde textura sfarmicioasa si devine gumat. La fel, il punem la rece in 30 minute. |
2
Done
|
Intre timp taiem felii de 3-4 mm dovlecelul si le punem pe o tava , presaram sare si il lasam 15 minute. Apoi intr-o tigaie grill punem putin ulei, prajim feliile de dovlecel. |
3
Done
|
Acum vom pune jumatate din branza ( folositi ce branza va place , feta, telemea, branza de capra) , apoi un strat de dovlecei, rosia feliata subtire. La final restul de branza si cimbru proaspat. Aducem marginile de aluat peste umplutura, apoi ungem aluatul cu oul batut, amestecat cu apa si sarea. Dam tarta la cuptorul preincalzit la 190 grade pana se rumeneste frumos. Servim calda. Enjoy ! |