1 0
Prajitura Serena

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat fraged
360 grame faina
200 grame unt
2 buc galbenusuri
90 grame smantana fermentata cu 30 % grasime
90 grame zahar
5 grame bicarbonat de sodiu
un praf de sare
Crema de mac
250 grame mac
150 ml lapte
100 grame zahar
75 gr stafide
2 buc oua
20 grame unt
25 grame gris
Crema de branza
600 gr branza dulce de vaci
100 ml smantana pt frisca
3 buc oua
50 gr unt
100 gr zahar
25 gr amidon
5 gr extract vanilie
1 lingurita coaja de lamaie razuita

Prajitura Serena

  • 1h 45 min
  • Serves 14
  • Easy

Ingredients

  • Aluat fraged

  • Crema de mac

  • Crema de branza

Share

Prajitura Serena

O combinatie de vis: mac si branza dulce ! Blat fraged cu aroma de unt . Fara creme complicate, pentru noi este perfecta , in special pentru junior care e fan branza .

 

Steps

1
Done

Preparare aluat

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine o spuma. Apoi adaugam si restul ingredientelor si mixam doar pana se omogenizeaza. Invelim in folie si dam la rece 30 minute. Folosim o tava cu dimensiunea de 25/35 cm.

2
Done

Crema mac

Intre timp macinam macul bine cu rasnita. Apoi punem macul la fiert impreuna cu laptele . Il lasam la fiert pana tot laptele s-a evaporat, amestecam constant. Adaugam untul, grisul si zaharul, il lasam 10 minute sa se raceasca. La final adaugam stafidele, galbenusurile si apoi albusurile batute spuma cu telul.

3
Done

Crema de branza

Pentru umplutura de branza punem in robotul de bucatarie sau mixerul vertical toate ingredientele si mixam pana devin o pasta.
Acum impartim aluatul in 2 bucati : 1/3 si 2/3 . Partea mai mare o intindem cat tava de mare. Il punem in tava tapetata cu hartie de copt, apoi intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.
turnam crema de mac peste aluat, apoi crema de branza.
La final intindem restul de aluat, il taiem fasii si il asezam peste branza.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute apoi coboram la 160 grade pentru inca 40-50 minute pana incepe aluatul sa se rumeneasca usor.
Lasam sa se raceasca de tot, pudram cu zahar si apoi feliem. Enjoy !

Lucky Cake

Ciorba de pui cu dovlecel
previous
Ciorba de pui cu dovlecel
Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
next
Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
Ciorba de pui cu dovlecel
previous
Ciorba de pui cu dovlecel
Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
next
Cotlet la tava cu mere in sos de cidru
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here