Ingredients
-
Blat cu nuca
-
6 buc albusuri
-
250 gr nuca macinata
-
2 linguri faina
-
1 lingura cacao
-
200 gr zahar
-
un praf de sare
-
5 gr praf de copt
-
crema ciocolata alba
-
200 gr ciocolata alba
-
50 ml smantana pt frisca
-
crema caramel
-
225 gr zahar
-
175 gr unt
-
6 buc galbenusuri
-
40 gr zahar
-
200 grame alune prajite si nesarate
-
30 ml smantana pt frisca
-
-
Glazura
-
200 gr ciocolata neagra
-
20gr unt
-
50 ml smantana pt frisca
Prajitura Snickers
Daca sunteti iubitori de caramel, prajitura asta e fix pentru voi ! si pentru mine 😉 Nu stiu cine a inventat prajitura aceasta dar e extrem de gustoasa. Are un blat fin cu nuca, ciocolata alba/neagra si caramel delicios cu alune. Daca v-am facut pofta, trebuie sa va puneti pe treaba .
Steps
1
Done
|
Blat de nucaBatem albusul usor , punem sarea, adaugam zaharul in 3 etape, mixand dupa fiecare adaugare 2-3 minute. La final trebuie sa avem o bezea ferma si lucioasa. Nuca o prajim usor, apoi o macinam, adaugam faina, cacao, praful de copt. Amestecam. Turnam totul peste bezea. Cu o spatula amestecam usor de jos in sus pana se amesteca toata nuca. |
2
Done
|
Crema caramel cu aluneIn primul rand , e foarte important sa alegeti un unt de calitate, grasime de 82 % , altfel riscati sa se taie crema. Alunele le maruntim usor. Batem galbenusurile cu cele 40 gr zahar pana se deschid la culoare, adaugam smantana pt frisca. Punem zaharul la caramelizat. Suntem cu ochii pe el, sa nu se arda. Trebuie doar sa capete o culoare aramie, apoi adaugam untul cate o bucatica pe rand. Atentie , daca punem prea mult unt deodata se taie. Eu am observat ca se incorporeaza mai usor untul daca focul e moderat. |
Iti multumesc pentru superba reteta sunt foarte fericita ca mi-a reusit din prima ???
Super fain acest site…Această prăjitură o voi face de Crăciun…Este pentru prima dată când o încerc…Mulțumim …
Cu mare drag, la noi in familie e deja traditie 🙂
Salut, ai spus că peste gălbenușuri se adaugă smântâna. Ce cantitate? Am făcut prăjitura de două ori, o dată a ieșit ok caramelul , a doua oară a fost fluid – se scurgeau alunele. Oare unde am greșit? Mulțumesc
30 ml , daca ti-a iesit caramelul mai lichid inseamna ca ai folosit alte ingrediente fata de prima oara. Cauta unt de calitate 🙂
Buna! Cum tai prăjiturile asa frumos? Mie nu-mi ies niciodată marginile asa drepte! Super prăjituri faci!!!
Cu un cutit cu lama lunga, tinunt in apa fierbinte si stres de fiecare data, neaparat super ascutit
buna ziua. O intrebare. Cand facem caramelul trebuie sa se topeasca de tot zaharul in unt?
Zaharul trebuie topit fara unt pana devine de culoare caramizie, apoi adaugam cate o bucatica de unt si amestecam pana se topeste de tot
Bună seara..ce marca de ciocolată folositi? Multumesc
Eu am folosit Schogetten
Tot eu ??…ce smantană de frișcă să iau si de unde?, caci am cautat in kaufland in seara asta si nu au decat acea cremă vegetală de la hulala. Multumesc
Gasesti in Kaufland marca Olympus la 200 ml si Ladorna la 500 ml
Mi s-a taiat caramelul ,mai pot sa il repar
Da, continua sa amestecu energic cu un tel pana devine din nou omogena
Smântâna pentru frișcă se bate înainte de a fi adăugată in creme?
Nu, nu se bate
ce mai pot face daca sa taiat crema caramel?
Mixat putin caramelul, atentie ce unt folosesti, recomand unt gras de calitate
Bună ziua. După ce se adaugă tot untul, cam cât mai trebuie lăsat pe foc ? Mulțumesc!
Pana ce untul s-a topit si s-a incorporat
Bună ziua! Crema caramel se poate poate păstra la frigider 2-3 zile? Multumesc frumos
Da, se poate.
Woow !!!
Deci mi-a iesit din prima!!!
M-am bucurat sa vad ca reteta nu are “secrete”… de multe ori la retetele de pe net le “lipsesc” ingrediente sau cantitati- nu a fost cazul!?
Sotului meu i-a placut foarte mult!
Multumesc pt reteta!!!??
Dacă am doar alune sărate?
Le pot trece printr-un jet de apa si apoi sa le usuci in cuptor
Bună seara, am făcut și eu aceasta rețetă, mi-a ieșit cum trebuie, dar cantitatea de crema caramel nu suficienta, deoarece nu e atât de,, înaltă,, pe blat, asa cum e în poza de prezentare; oare de ce?
Maria, daca ai respectat exact dimensiunile tavii, atunci trebuie sa fie precum in poza, daca ai folosit o tava putin mai mare, e normal sa fie mai subtire
Super prăjitură, mi-a ieșit din prima, frumos și bine explicată, mulțumim frumos pentru împărtășirea ideilor și rezultatelor, și super echilibrată, dintre toate rețetele altor persoane mie a dumneavoastră mi-a plăcut, mai ales că este din ingrediente mai puține și poți face mai multe feluri de prăjituri, ,, câte puțin din fiecare,, .
Buna! Alune de padure ati folosit? Sau arahide?
Arahide 🙂