Ingredients
-
750 gr carne tocatade vita/miel/porc
-
2 buc medii morcovi
-
1 tija telina apio
-
1 bucata medie pastarnac
-
1 buc medie patrunjel radacina
-
1/2 cana mazare
-
500 ml pulpa de rosii/ passata
-
200 ml apa calda
-
2 catei usturoi
-
1buc ceapa
-
1 buc frunza de dafin
-
dupa gust sare/piper
-
1 kg cartofi
-
150 ml lapte
-
25 gr unt
Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie
Este o mancare recomfortanta, perfecta pentru sezonul rece. Originea acestei retete e englezeasca, si se prepara in general cu carne de miel, uneori cu vita sau curcan. Noi am incercat-o cu carne de vita si e excelenta 😉
Steps
1
Done
|
PrepararePrima data curatam radacinoase , ceapa si usturoiul. Le taiem cubulete marunte. Intr-o tigaie incapatoare punem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa. O lasam 5 minute pana se inmoaie. Apoi adaugam morcovul, telina , pastranacul si patrunjelul. Razuim usturoiu si il adaugam si pe acesta. Lasam totul la calit inca 10 minute la foc mediu, amestecand din cand in cand. |