Ingredients
-
Aluat turta dulce
-
125 gr unt
-
125 gr miere
-
125 gr zahar brun
-
1 buc ou
-
400 gr faina
-
1 lingurita bicarbonat de sodiu
-
2 lingurite rase amestec condimente turta dulce
-
Umplutura
-
100 gr magiun / gem prune
-
Glazura
-
1 buc albusuri
-
125 gr zahar pudra
-
1-2 linguri apa calda
-
1 lingurita zeama de lamaie
Turta dulce umpluta
Aceasta e o turta dulce exact pe gustul meu 😉 Moale, pufoasa, aromata, cu o umplutura de magiun de prune, facut in casa, dulce acrisor . Asteptam cu drag sa o oferim si Mosului !
Steps
1
Done
|
Preparare aluatUntul il mixam cu zaharul pana devine pufos. Adaugam oul si mierea. Urmeaza faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si mierea. Adaugam un praf de sare. Punem si mirodeniile ( eu fac in mojar un amestec de scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, anason si coriandru) . Mixam pana se leaga aluatul. Il punem intr-o folie alimentara si il lasam la frigider 30 minute. |
2
Done
|
Intre timp facem glazura |
Oare pot inlocui oul cu altceva? Sa fie de post?
Probail cu o banana mica, insa nu am incercat 🙂
Cu Ce pot inlocui condimentele pt turta dulce
Gasiti condimente de turta dulce la plic
Buna, daca folosesc zahar alb e ok sau obligatoriu zahar brun_ Multumesc!
Zahar brun doar. Altfel nu iese la fel.
Oare as putea inlocui untul cu untura?
Cred ca da, insa intr-o cantitate cu 10 % mai mica
Buna, Alina. Spune-mi, te rog, cand punem mierea o dată cu oul sau o data cu faina? Se repeta in reteta? . O voi incerca si eu, nu am facut niciodata turta dulce. Copilului meu nu-i place, dar mie da. Multumesc pt rețetele tale frumoase si gustoase.?
Impreuna cu oul. Faina la final 🙂 Cu drag !