Ingredients
- 
1 buc 1.300 kg pui intreg
- 
1 lingurita si jumatate sare
- 
1/2 lingurita piper
- 
1/3 lingurita oregano
- 
1/3 lingurita rozmarin pudra
- 
1/3 lingurita busuioc uscat
- 
1 lingurita boia afumata / dulce
- 
1 buc lamaie
- 
Aluat paine
- 
450 gr faina
- 
180 ml apa calda
- 
150 ml lapte
- 
1 lingurita sare
- 
30 gr drojdie proaspata
- 
2 linguri ulei
- 
1 lingurita zahar
Pui in aluat de paine
V-am starnit curiozitatea ? š cred ca si apetitul ! Merita sa o incercati, Ā puiul va fi facut perfect, moale, aromat si suculent . Aluatul este Ā garnitura perfecta , sigur veti face Ā impresie cu acest preparat
Steps
| 1 Done | Pregatirea puiului in aluat de paine     Incepem prin a face aluatul. Punem drojdia in apa calda amestecata cu laptele cald si zahar. Lasam 5 minute . Intr-un vas punem faina si sarea, apoi lichidul cu drojdia.  La final uleiul. Framantam pana aluatul devine elastic, si nu se mai lipeste de maini. Daca e nevoie mai adaugam 1-2 linguri de faina. Pana pregatim puiul il lasam la dospit. | 
| 2 Done | Acum scoatem puiul si il punem pe o tabla de lemn, sa stea 2 minute. Intre timp intindem aluatul sub forma de cerc cu o grosime de 1 cm, pe o suprafa bine pudrata cu faina. In acest aluat vom inveli puiul. Eu am pus puiul in mijlocu aluatului si l-am adunat la spate. Atentie sa fie inchis peste tot aluatul . Asa puiul va iesi suculent si aromat. Punem puiul in tava curata, in parte de jos a cuptorului, apoi il dam la cuptor 1 ora si 30 minute. Dupa trecerea timpului, scurgem zeama si il dam inapoi la cuptor timp de 10 -15 minute. Acum puiul nostru trebuie sa fie gata, moale si suculent in interior , iar paine super aromata. | 
 



 
 
 

 
                 
                




