Ingredients
-
Aluat tarta
-
200 gr faina
-
2 buc galbenusuri
-
85 grame unt
-
100 grame zahar brun
-
un praf de sare sare
-
Umplutura de mere
-
1 kg mere
-
3 linguri zahar
-
un praf scortisoara
-
100 ml apa
-
1 lingurita zeama de lamaie
-
Crumble de migdale
-
60 gr unt
-
60 gr zahar
-
70 gr migdale macinate
-
70 gr faina
-
1/3 lingurita scortisoara
Tarta Crumble cu mere
Este printre preferatele juniorului meu. El e fan branza si mere, asa ca pe blog veti mai gasi multe retete cu mere si/sau branza . De data aceasta doar mere, multe mere ca asa ne place 😉 . Si bineinteles si putina scortisoara
Steps
1
Done
|
Preparare tarta crumble cu merePentru aluat avem nevoie de untul scos cu 10 minute mai devreme din frigider, il batem cu mixerul pana se omogenizeaza cu zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi faina si sarea. Aluatul il mixam in robot pana se leaga. Intr-o tava de 24 cm cu peretii detasabili, unsa cu putin unt si tapetatat cu faina, punem aluatul si cu ajutorul palmei il intindem pe fundul tavii si in sus pana la jumatatea formei. Il intepam cu furculita din loc in loc. Il punem in frigider pentru 30 minute. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Intre timp pregatim crumble -ul, in robotul de bucatarie punem faina, scortisoara, migdalele, zaharul si mixam pana migdalele se maruntesc, adaugam untul rece si mai mixam doar putin pana are aspect nisipos. Daca nu aveti robot de bucatarie, migdalele le maruntim cu un cutit si le amestecam cu mana , lucram repede. Dam la frigider. Preincalzim cuptorul la 180 grade . |
4
Done
|
Luam tarta de la frigider , punem merele si apoi presaram crumble-ul peste. Dam la cuptor, timp de 45-50 minute. Daca se rumeneste prea tare deasupra putem da temperatura la cuptor la 160 grade in ultimele 10 minute. |
Buna ziua, este o reteta foarte interesanta si, gustoasa, insa, la cantitatile precizate de dumneavoastra pentru 8 portii, cantitatea de faina este insuficientă. Ca sa pot intinde aluatul in tava, a fost nevoie sa pun 300 gr faina (dupa ce pusesem 200 gr, aluatul era foarte lipicios si moale, imposibil de intins. M-am gandit ca este o eroare la precizarea cantitatilor).
Spor in toate! Un an nou fericit!
Pentru aluatul de tarta se folosesc doar galbenusile , atunci aluatul iese perfect
Spune.mi, te rog, migdalele le cumpar prajite sau crude?
Untul trebuie de 60% sau 80% grasime?
Migdale crude, untul poate fi si de 65 %, eu folosesc 82 %