Ingredients
-
Foi de nuca
-
5 buc oua
-
7 linguri zahar
-
7 linguri nuca macinata
-
5 linguri pline faina
-
5 linguri apa
-
Zahar caramelizat
-
200 grame zahar
-
Crema de vanilie
-
150 gr unt
-
2 portii crema de vanilie
-
Decor
-
100 grame nuca
Prajitura Brulee
Aceasta prajitura e una deosebit de fina ! Are crema de vanilie , blat de nuca si zahar ars. De aici si denumirea, eu am mai gasit vreo 4 denumiri pentru aceasta prajitura, insa parca merita un nume mai frumos 🙂
Aceasta prajitura este de preferat sa o faceti cu 1-2 zile inainte deoarece la frigider caramelul se va topi si va insiropa blatul.
Crema de vanilie, aici gasiti reteta : https://luckycake.ro/retete/crema-de-vanilie-crema-patissiere/
Steps
1
Done
|
Preparare foi cu nucaDin aceasta compozitie ies 2 foi in tava de cuptor. Aceste foi le-am injumatatit apoi, rezultand 4 jumatati. Prajitura va iesi mai mica, insa e foarte consistenta. Desigur puteti face 2 portii , insa va recomand sa le faceti pe rand. |
2
Done
|
Crema de vanilieCrema de vanilie se poate pragati in timp ce coacem blatul pentru prajitura. Aceasta trebuie sa se raceasca ca sa putem adauga untul. Untul trebuie sa fie scos din frigider cu 20 minute inainte da a fi pus in crema. |
3
Done
|
Zahar caramelizatCand foile pentru blat s-au racit , le taiem in jumatate. Punem tot zaharu la caramelizat. Trebuie sa fim foarte atenti sa nu se arda. Cu o lingura de lemn sau metal turnam un strat subtire de zahar caramelizat pe fiecare blat. Trebuie sa ne miscam destul de rapid deoarece se intareste . Lasam pana se raceste. |
4
Done
|
In acest moment putem asambla prajitura. Punem blat/crema de vanilie/blat/crema de vanilie , pana la ultimul strat care va fi de vanilie. Deasupra presaram nuca tocata mai mare. Dam la rece . |
Este absolut minunata! Faptul ca zaharul ars de pe foi se topește și le insiropeaza, le da un gust desăvârșit! Crema este una fina și aromata, o ador! <3
Multumesc Diana ! Si noi am savurat-o cu placere :*
Alina, ce crema de vanilie ai folosit?
Merci,
Sus in descrierea retetei ai linkul catre crema de vanilie, daca nu il gasesti, cauti pe blog la lupa ” crema de vanilie”
multumesc, n-am fost atenta
Buna.cand caramelizam zaharul mai trebuie pus ceva inainte de a unge foile?multumesc
Zaharul caramelizat se pune asa fierbinte direct pe foaie .
Alina, pe lângă cele 25*2 grame de unt care sunt la crema de vanilie, adăugăm încă 150 de grame? Mulțumesc. 🙂
Da Ana, dar la final dupa ce crema e rece
Mulțumesc frumos!!
Pe vremuri la o cofetarie din Alba Iulia, mancam, singurul produs care îmi plăcea în cofetărie, un tort creme brulle. Trebuie sa încerc reteta!
Neaparat, e delicioasa !
Pot face foile cu 2 zile inainte sa asamblez prăjitura?multumesc
Prajitura e bine sa o faci toata, cu 2 zile inainte de a fi mancata, asa are timp zaharul caramel sa se topeasca si sa insiropeze foile 🙂
Buna!Deasupra de pot pune nuci caramelizate?
Desigur , se poate orna dupa bunul plac 🙂
Buna! Se pot face foile cu o zi inainte?
da , se pot face inainte cu o zi 🙂
Buna ziua. Oare in loc de zahar caramelizat ar merge sos caramel sau nu se mai insiropeaza destul foile? Tocmai am facut o portie de sos si l-as folosi la aceasta prajitura. Asta daca nu il mananc cu lingurita :))) Multumesc!
Nu recomand sa folosesti sosul caramel ci mai degraba sa il pastrezi la rece in frigider, sta 1 luna 😉
Bună Alina, crema de vanilie pot să o fac cu o zi înainte?? Mulțumesc ??
Da, se poate. A 2-a zi o mixezi pana devine pufoasa si apoi continui precum in reteta
Alina, arata perfect prajitura, vreau si eu sa o incerc! O intrebare te rog mult, care sunt dimensiunele tavii pentru blat? Multumesc anticipat! 🙂
Tava este cea de la cuptor, de aprox 40/35 cm
Nu te supara reteta de la crema este pentru o portie?Si sigur zaharul ajunge pt patru jumatati de foi?
Crema de vanilie, doua portii, asa apare si in reteta. Zaharul ajunge 🙂
2portii adica 0,500lapte
Da, din 500 ml lapte
Alina,rezista pe candybar?Ma bate gandul sa o incerc.
Fara probleme
Buna.Sunt putin confuza.M-am uitat la reteta de crema 2 portii mie imi arata ca e din 125 ml lapte si mai jos la comentarii am citit 2portii=500 ml lapte.Poti te rog sa-mi spui care e bine de facut?Multumesc anticipat
Buna, crema de vanilie, o portie e din 250 ml lapte, ai linkul catre crema de vanilie, chiar sus in descriere
Va multumesc ca mi-ati raspuns.In link-ul de la crema am pus si sub ingrediente aveti un chenar cu reglarea numarului de portii.Mie imi arata ca pentru o portie am nevoie de 62.5 ml lapte.Pentru 250 ml lapte trebuie sa reglez la 4 portii.Deci pentru aceasta prajitura am nevoie sa reglez la 8 portii sa am 500 ml lapte.De aceea v-am intrebat pentru ca mie nu imi arata la numarul de portii – 250 ml lapte pentru o portie