Ingredients
-
200 grame unt
-
225 grame branza telemea
-
225 grame faina
-
un praf de sare
-
100 grame seminte
-
1 buc galbenus
-
1-2 linguri lapte
-
Saratele
Unele retete le fac deseori, insa nu prea reusesc sa le fac poze…si asa apar mai tarziu pe blog . Asa s-a intamplat si cu aceste saratele, le-am facut simple, cu chimen, mac, cascaval, si seminte. Din acelasi aluat fac si covrigeii, deliciosi.
Steps
1
Done
|
Preparare sarateleBranza telemea trebuie gustata, in functie de cat de sarata este , adaugam sau nu sare. Untul impreuna cu branza si faina se pun in robotul de bucatarie, cel cu cutit. Mixam pana se leaga aluatul. Daca nu avem robot de bucatarie , razuim untul si telemeaua, si amestecam rapid fara sa framantam prea mult. Il punem intr-o folie alimentara, si il dam o ora la frigider. Scoatem aluatul si il intindem pe o suprafata pudrata cu faina. Il intindem la o grosime de 0.5 cm . Taiem fasii , le punem pe hartia de copt. Ungem saratelele cu galbenusul amestecat cu lapte , apoi presaram semintele. Le coacem la 200 grade timp de 12-15 minute. Se scot si se lasa la racit. Apoi se servesc . Enjoy ! |
Buna, untul de 60 sau de 80%? Multumesc!
UNt de 80 % recomand , dar se poate si cu cel de 60 %
Buna, se poate pune si untura sau numai untua? Multumesc.
Se poate pune si untura : jumatate recomand, doar cu untura ar trebui modificata cantitatea