Ingredients
-
2 portii aluat ecler
-
Crema de branza
-
600 gr crema de branza
-
200 gr ciocolata alba
-
50 gr zahar pudra
-
400 ml smantana pt frisca
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
300 gr fructe de padure
-
150 gr fulgi migdale
Tort Choux cu fructe de padure
Nu va pot spune cat este de bun ! Pacat ca gustul nu se transmite prin imagini, desi cred ca va dati seama. Eu am ales fructe de padure pentru acest tort, insa voi puteti opta pentru fructele voastre preferate , sau in functie de sezon.
Pentru aluat aveti nevoie de portie dubla , faceti click , pe linkul urmator https://luckycake.ro/retete/ecler-tiramisu/
Sursa de inspiratie : https://www.foodtolove.com.au/recipes/mixed-berry-puff-cheesecake-22778
Steps
1
Done
|
Preparare aluatAluatul se pregateste exat cum e descris sus in reteta. Eu am copt tot aluatul deodata in 2 tavi. Din cantitatea data am facut 3 blaturi, ele cresc destul de mult la copt. |
2
Done
|
Preparare crema de branzaAm folosit crema de branza Frischa, puteti alege Exquisa, Philadelphia, Goldessa. Prima data topim ciocolata alba pe baie de aburi. Apoi batem frisca cu zaharul pudra, neaparat in prealabil tinuta la frigider. Cand incepe sa fie ferma ne oprim. Adaugam crema de branza, vanilia, ciocolata alba si mixam doar pana se omogenizeaza. O dam la rece 30 minute. |
3
Done
|
Scoatem tortul din frigider si il tapetam pe lateral cu fulgii de migdale. Eu l-am inclinat usor si am presarat roata, roata fulgii de migdale. Deasupra ornam cu fructe de padure, apoi pudram cu putin zahar. Se mai lasa la frigider 1 ora, apoi se poate servi. Enjoy ! |
Buna. Zi-mi te rog, daca am fructe congelate, cum le prepar inainte, sa nu lase apa? Multumesc!
recomand fructele proaspete, cele congelate trebuie preparate termic, cu putin amidon pentru a lega zeama
Buna, spune.mi te rog, cum faci sa nu se intareasca ciocolata topita (sa nu se faca bucati) cand o amesteci cu frisca rece? Multumesc.
Nu am patit sa se intareasca, in general cumpar ciocolata alba de calitate, si o pun calda peste crema