Ingredients
-
Crema Chantilly
-
300 ml smantana pt frisca
-
75 gr zahar pudra
-
1/2 buc pastaie vanilie
-
1 lingurita zeama de lamaie
-
Glazura caramel
-
30 gr unt
-
50 gr zahar brun
-
55 gr zahar pudra
-
2-3 linguri lapte
Eclere cu crema chantilly , mure si glazura caramel
Crema chantilly este frisca din smantana naturaa aromata cu pastaie de vanilie. Este fina, aerata si merge perfect cu murea. Eclerele sunt la mare trecere la noi in familie ! yummmiiii 😉
Reteta de coji pentru ecler o gasiti aici : https://luckycake.ro/retete/ecler-tiramisu/
Steps
1
Done
|
Preparare coji eclere |
2
Done
|
preparare crema chantillyCa frisca sa se bata, sa fie cat mai aerata , aceasta trebuie sa fie rece. Trebuie pusa in frigider cu o seara inainte. Asadar, batem frisca pana incepe sa se umfle, apoi adaugam zaharul pudra si zeama de lamaie si semintele de vanilie. Batem pana incepe sase intareasca. Atentie sa nu o batem prea mult , deoarece se transforma in unt. |
3
Done
|
Glazura caramelIntr-o tigaie punem untul la topit. Adaugam zaharul brun ( folositi zahar brun cat mai inchis la culoare) si laptele si amestecam mereu pana se dizolva zaharul. Aducem la punctul de fierbere, dam focul mai mic si lasam sa fiarba 1 minut. Lasam sa se raceasca totul 5 minute, apoi adaugam zaharul praf. Amestecam si intindem glazura peste eclere. Daca s-a intarit prea tare se adauga 1/2 -1 lingura lapte dupa caz. |