3 0
Tort Sacher reinterpretat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat Sacher
4 oua
100 gr zahar
100 gr ciocolata cu lapte
65 gr ciocolata neagra
125 gr faina
10 gr cacao
5 gr praf de copt
100 gr unt
10 ml marsala
100 gr gem caise
Jeleu caise
450 gr caise
75 gr zahar
70 ml apa
1 lingurita zeama lamaie
10 gr gelatina
1/3 lingurita extract vanilie
Mousse de ciocolata
200 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
100 gr ciocolata cu lapte
450 ml smantana pt frisca
Glazura oglinda
https://luckycake.ro/retete/entremet-cu-mousse-de-portocale/ Glazura oglinda

Nutritional information

Tort Sacher reinterpretat

  • 2 h 50 min
  • Serves 14
  • Medium

Ingredients

  • Glazura oglinda

Share

Tort Sacher reinterpretat

Am pornit de la ingredientele pricipale ale tortului Sacher si l-am transformat. Combinatia de ciocolata si caise mi se pare perfecta. Mousse-ul de ciocolata este fin si cremos. Un echilibru perfect ! Pentru reteta de glazura oglinda urmati linkul – https://luckycake.ro/retete/entremet-cu-mousse-de-portocale/

entremet sacher

Steps

1
Done

Preparare jeleu

Prima data pregatim jeleul deoarece dureaza 3-4 ore pana se intareste de tot.
Asadar, caisele curatate de samburi pe punem in blender cu zaharul,zeama de lamaie, vanilia si le facem piure. Turnam torul intr-o cratita mica si le aducem la punctul de fierbere.
Intre timp hidratam gelatina in apa. Luam de pe foc caisele si adaugam gelatina. Amestecam bine pana cand aceasta este dizolvata. Luam o tava rotunda cu diametru de 20 cm, o acoperim bine cu folie alimentara si turnam piureul de caise.
Dam la frigider pana se intareste.

2
Done

Preparare blat

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se spumeaza. Apoi adaugam cate un ou pe rand mixand usor dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final ciocolata topita pe baie de aburi si marsala, sau un lichior/coniac de calitate. Amestecam pana totul este omogem.
Intr-o forma de 20 cm punem hartie de copt si apoi turnam aluatul. Forma o invelim pe exterior cu folie de aluminiu. Coacem la 175 grade timp de 40-50 minute sau pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca complet.

3
Done

Preparare tort si mousse de ciocolata

Cand jeleul este inchegat si blatul de tort racit putem sa ne apucam de mousse-ul de ciocolata.
Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Apoi batem frisca pana incepe sa se ingroase, insa nu de tot. Adaugam ciocolata topita si mixam in continuare pana se omogenizeaza.
Acum putem asambla tortul: Avem nevoie de o tava rotunda cu diametru de 22 cm sau un inel de tort reglabil.
Blatul trebuie nivelat. Eu de obicei tai parte de sus care iese mai umflata la mijloc. Apoi il feliem in 2 . Punem un blat la baza, apoi ill ungem cu jumatate din gemul de caise. Urmeaza 1/3 din mousse-ul de ciocolata. Apoi punem jeleul de caise. Din nou urmeaza 1/3 din mousse , nivelam cu o spatula. Urmeaza al 2-lea blat, uns si el cu gem de caise. La final mousse-ul de ciocolata. Nivelam totul cu grija. Dam la frigider peste noapte.

4
Done

Glazura oglinda

Pentru glazura oglinda apasati pe link https://luckycake.ro/retete/entremet-cu-mousse-de-portocale/ de sus din descriere . Inainte de a turna glazura este obligatoriu ca tortul sa stea la congelator minim 2 ore.
Pentru decor folositi caise proaspete, ciocolata sub diferse forme. Caisele sa le puneti pe tort doar inainte de servire. Se serveste rece . Enjoy !

Lucky Cake

previous
Galuste cu prune
Kofta si couscous aromat
next
Kofta si couscous aromat
previous
Galuste cu prune
Kofta si couscous aromat
next
Kofta si couscous aromat
Subscribe
Notificare despre
guest
14 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
mihaela

Pentru jeleu putem folosi caise din compot?

Mihaela

Vă mulțumesc!

mihaela m

Inainte de a fi turnata glazura, mai trebuie tinut obligatoriu la congelator, daca a stat o noapte la frigider?

Ramona

Am incercat tortul și a ieșit extrem de gustos .Din păcate am avut probleme cu Jeleul de caise care nici după 6 ore în frigider nu era întărit așa încât să-l pot aseza peste mouss-ul de ciocolată. Data viitoare voi pune cu siguranță un pic mai multă gelatină și am să o las pe foc 1 min. să fiarbă împreună cu caisele. Oricum este un tort mult mai bun decât cel “original “. Tortul Sacher este mult prea dulce,pt mine cel puțin. Multumesc mult pentru rețetă ?

Diana

As putea înlocui caisele cu zmeura? Dacă da, păstrez aceleași cantități pentru a face jeleul?
Si as mai dori să știu dacă se poate înveli acest tort în pasta de zahar? Mulțumesc

Maria

Buna, te referi sa nu fie imbracat in fondant? Dar intr-o crema de unt, apoi ornat, nu merge?
Mai am o intrebare daca imi poti raspunde, pt o tava cu dimensiunea de 26,cam ce cantitati ar trebui? Sa nu fac pre mult sau prea putin.

Maria

Multumesc frumos pt raspuns! ?

Andreea

Bună, pentru acest tort se poate folosi blatul de la Ferrero? Este demențial, îmi place maxim textura lui!! Rețetele tale sunt senzație!