Ingredients
-
1 buc mare patrunjel radacina
-
2 buc mari de morcovi
-
1/4 telina radacina
-
1 buc mare de salata verde
-
dupa gust sare/piper
-
40 ml ulei
-
1 lingura patrunjel proaspat tocat
-
1 lingura, tocat marar
-
2 catei de usturoi usturoi
-
150 gr iaurt cremos
-
250 gr smantana
-
1 lingura faina
-
pentru servire slanina/kaizer/bacon
Supa de salata
Cand ajung la bunica , ea intodeauna ne asteapta cu mancarea facuta. Bunatatile din copilarie, parca nicioadata nu au avut un gust atat de bun ca si acum . La fel e si cu aceasta supa de salata , foarte buna, si usoara. Se preapara repede si e un deliciu 😉
Steps
1
Done
|
supa de salataRazuim radacinoasele, apoi punem uleiul in oala( eu am folosit o oala de 4 litri ). Adaugam legumele razuite, sare si le calim pana se inmoaie. Apoi turnam 3 l apa. Lasam sa fiarba cam 30 minute. Intre timp spalam bine salata si o taiem fasiute. Cand legumele sun fierte , punem si salata. Adaugam verdeturile tocate marunt, adaugam si piperul. O mai lasam sa fiarba 10 minute . Smantana o amestecam cu iaurtul , faina si amestecam bine cu telul vreo 2 minute.Luam din supa 2 polonice pline si le adaugam peste smantana. Amestecam cu telul cu grija si apoi turnam totul peste supa. Punem si usturoiul razuit. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Eu o las sa dea in clocot din nou , de cateva ori , apoi opresc focul. Inainte de servire prajim slaninuta la foc mediu, fara adaos de ulei, pana devine crocanta. Enjoy ! |