0 0
Pasca cu branza si stafide

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat pasca
280 grame faina
20 gr drojdie proaspata
60 gr zahar
50 ml ulei
2 buc galbenusuri
un praf de sare
150 ml lapte
Umplutura de branza
350 gr branza dulce de vaci
100 gr zahar
2 buc oua
100 ml smantana pt frisca
75 grame stafide
1 lingurita coaja razuita de lamaie
1 lingurita coaja razuita de portocale
1 lingura gris
1 lingura faina
Pt uns
1 lingura lapte
1 bucata galbenus

Nutritional information

Pasca cu branza si stafide

  • 1 ora si 50 minute
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

  • Aluat pasca

Share

Pasca cu branza si stafide

Unul dintre preparatele delicioase , dulci si gustoase de pregatit pentru Paste . Cea mai buna felie e cea servita  dimineata langa o cana de lapte cald .

 

pasca cu branza

Steps

1
Done

Pregatire aluat

Incalzim laptele, adaugam drojdia, o lingura de zahar, una de faina drojdia si lasam 10 min pana se activeaza drojdia. Restul ingredientelor le punem intr-un castron, sau in vasul robotului de bucatarie. Adaugam laptele cu drojdia si framantam precum la cozonac. Daca e nevoie mai adaugam 1 lingura faina. Aluatul trebuie sa fie moale , insa nu lipicios. Il lasam 30 minute intr-un loc cald la crescut.

2
Done

Umplutura de branza

Stafidele le punem la inmuiat in putin lapte. Branza o punem intr-un bleder , sau un vas inalt, si o mixam cu mixerul vertical cu celelelate ingrediente. Cand devine o pasta ne oprim. La final adaugam si stafidele.

3
Done

Asamblare si coacere pasca, forma de 20 cm

Bucata de aluat o vom imparti in 2 , una mai mare , adica 2/3 din aluat si una mai mica 1/3 . Intindem bucata mai mare de aluat , sub forma de cerc, mai mare decat forma de copt . Forma de copt o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Apoi punem aluatul, ridicandu-l usor pe margini.
Turnam cu grija umplutura. Apoi restul de aluat , il impartim in 2 . Il intindem subtire cat degetul aratator si lung cat sa ajunga roata forma de copt. Cele 2 bucati de aluat le rasucim usor si le punem peste pasca pe margine. Galbenusul il amestecam cu laptele si ungem aluatul. lasam la crescut 30 minute.
Dam pasca in cuptorul preincalzit la 170 grade, timp de 1 ora - 1 ora si 10 minute . Daca se rumeneste prea tare il acoperim cu folie de aluminiu sau hartie de copt. Enjoy !

Lucky Cake

paste cu legume si sos de rosii
previous
Paste cu legume si sos de rosii
Rulada cu banane si crema caramel
next
Rulada cu banane si crema caramel
paste cu legume si sos de rosii
previous
Paste cu legume si sos de rosii
Rulada cu banane si crema caramel
next
Rulada cu banane si crema caramel
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriela

Buna. Nu e prea multa drojdie pentru 280 gr de faina? Nu o sa aiba gust prea tare a drojdie? Multumesc

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here