Ingredients
-
Aluat pasca
-
280 grame faina
-
20 gr drojdie proaspata
-
60 gr zahar
-
50 ml ulei
-
2 buc galbenusuri
-
un praf de sare
-
150 ml lapte
-
-
Umplutura de branza
-
-
350 gr branza dulce de vaci
-
100 gr zahar
-
2 buc oua
-
100 ml smantana pt frisca
-
75 grame stafide
-
1 lingurita coaja razuita de lamaie
-
1 lingurita coaja razuita de portocale
-
1 lingura gris
-
1 lingura faina
-
-
Pt uns
-
-
1 lingura lapte
-
1 bucata galbenus
Pasca cu branza si stafide
Unul dintre preparatele delicioase , dulci si gustoase de pregatit pentru Paste . Cea mai buna felie e cea servita dimineata langa o cana de lapte cald .
Steps
1
Done
|
Pregatire aluatIncalzim laptele, adaugam drojdia, o lingura de zahar, una de faina drojdia si lasam 10 min pana se activeaza drojdia. Restul ingredientelor le punem intr-un castron, sau in vasul robotului de bucatarie. Adaugam laptele cu drojdia si framantam precum la cozonac. Daca e nevoie mai adaugam 1 lingura faina. Aluatul trebuie sa fie moale , insa nu lipicios. Il lasam 30 minute intr-un loc cald la crescut. |
2
Done
|
Umplutura de branzaStafidele le punem la inmuiat in putin lapte. Branza o punem intr-un bleder , sau un vas inalt, si o mixam cu mixerul vertical cu celelelate ingrediente. Cand devine o pasta ne oprim. La final adaugam si stafidele. |
3
Done
|
Asamblare si coacere pasca, forma de 20 cmBucata de aluat o vom imparti in 2 , una mai mare , adica 2/3 din aluat si una mai mica 1/3 . Intindem bucata mai mare de aluat , sub forma de cerc, mai mare decat forma de copt . Forma de copt o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Apoi punem aluatul, ridicandu-l usor pe margini. |
Buna. Nu e prea multa drojdie pentru 280 gr de faina? Nu o sa aiba gust prea tare a drojdie? Multumesc
Fiind un aluat greu ( unt, galbenusuri)) eu zic ca e ok. Poti reduce cantitatea. si maresti timpul de dospire