Daca va pregatiti sa fiti gazda unei petreceri atunci aceasta reteta va fi de folos. Prepararea ei nu dureaza mult, este aspectuoasa si gustoasa. Spor la treaba 🙂
Ingrediente:
1 bucata muchiulet de porc
150 grame bacon
50 grame unt ,ulei de masline
sare,piper
4 cepe rosii
1 capatana usturoi
2 buc sfecla rosie (cat pumnul de mari)
5- 6 cartofi(rosii sau alt soi care nu se sfarma)
2 crengute rozmarin
100 ml otet balsamic
50 ulei masline
sare,piper
Preparare:
Muschiuletul de porc il saram si piperam, intr-o tigaie mare topim untul impreuna cu 3 linguri ulei de masline apoi punem la prajit muschiuletul de porc.Il prajim la foc tare pe toate partile cam 4-5 minute pana se rumeneste,il lasam deoparte. Feliile de bacon le asezam una langa alta suprapunandu-se cam 2 mm pana ajung de lungimea muchiuletului de porc.Luam muchiul de porc si il punem in mijlocul feliilor de bacon, iar apoi il invelim cu acestea astfel incat sa nu ramana neacoperita nici o parte. Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi apoi ii fierbem 6 minute.Sfecla 0 fierbem in coaja 15 minute dupa care o decojim si o taiem cuburi mai mari. Luam o tava de cuptor, punem ceapa taiata in 4, usturoiul nedecojit (spalat) taiat in jumatate, cartofii si sfecla.Turnam uleiul de masline si otetul balsamic si rozmarinul, sare si piper apoi amestecam bine.Deasupra punem carnea si o punem in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 40- 50 minute.Verificam tava si daca a scazut sosul de pe legume mai putem adauga putina apa. Cand legumele sunt facute si baconul rumenit este gata! o lasam 5 minute deoparte apoi servim de indata. Pofta buna!