Ingredients
-
300 g paste / spaghete
-
2 catei usturoi
-
½ dovlecel
-
2 linguri ulei de masline
-
15 bucati creveti
-
200 ml vin alb
-
200 ml smantana pentru gatit
-
20 ml zeama de lamaie
-
o mana patrunjel proaspat tocat
-
sare/piper
Daca va plac fructele de mare sigur va vor placea si aceste paste ! Se prepara rapid, sunt o masa usoara si gustoasa 😉
Steps
1
Done
|
Intr-o oala mare punem apa la fiert, adaugam sare. Cand fierbe apa punem pastele, le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj Dovlecelul il taiem in sferturi pe lungime, apoi il curatam de samburi. Il feliem subtire si il punem intr-o tigaie incapatoare la calit. Il calim cateva minute , pana cand vedem ca prind culoare, adaugam usturoiul razuit, crevetii curatati, lasam 2 minute apoi stingem cu vinul.Lasam sa fiarba pana scade vinul la jumatate , apoi adaugam smanatana lichida si ½ din patrunjelul tocat. Mai lasam sa dea cateva clocote apoi o luam de pe foc. Adaugam piper, zeama de lamaie, sare daca mai e nevoie. Adaugam pastele scurse de apa, amestecam , si la final patrunjelul ramas. Enjoy! |
Mi se pare o reteta superba