Ingredients
-
Aluat
-
3 ouamedii
-
120 g zahar
-
50 g unt
-
150 ml lapte
-
100 g mac
-
135 g faina
-
1/2 lingurita praf de copt
-
Crema de branza
-
400 g crema de branza / branza dulce de vacicat mai scursa de zer (eu folosesc mixerul vertical pt a o face mai fina)
-
200 g unt
-
150 g zahar pudra
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
5 g gelatina hidratata
-
Curd de lamaie
-
2 lamaibio, daca aveti posibiltatea
-
2 oua
-
200 g zahar250 daca va place mai dulce
-
60 g unt
-
5g gelatina hidratata
Prajitura Lemon
Un gust dulce-acrisor cum are aceasta prajitura nu am mai mancat de mult. E un deliciu! Blat de mac, crema de branza fina si un lemon curd acrisor si intens 😉
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava patrata sau rotunda (tava de 20 /20 cm)
Steps
1
Done
|
AluatOuale cu zaharul le mixam pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Intre timp punem 100 ml lapte cu macul si untul la topit. Lasam sa dea in clocot de cateva ori, apoi oprim focul, adaugam lapte ramas rece peste cel fierbinte. Apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Cand ouale sunt batute suficient, adaugam laptele cu macul , amestecam usor cu un tel de jos in sus de cateva ori, sa se omogenizeze amestecul. La final adaugam faina si procedam la fel , cu telul amestecam usor. Atentie sa nu amestecati prea mult , deoarece atunci compozitia pierde prea mult aer si nu creste frumos. Preincalzim cuptorul la 180 garde. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade timp de 30-35 minute, pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca complet. |
2
Done
|
Crema de branzaPana blatul se raceste pregatim crema si curd-ul de lamaie. Untul moale il mixam cu zaharul pudra pana devin pufos. Dureaza cam 4-5 minute. Apoi adaugam vanilia si crema de branza. Mixam inca 2 minute. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topim pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare. |
3
Done
|
Curd de lamaieSpalam bine lamaile , razuim coaja intr-o oala mica, stoarcem zeama de lamaie si o punem peste coaja. Adaugam zaharul si ouale batute usor cu telul. Amestecam totul cu telul si apoi punem la foc mic spre mediu. De aici in colo folosim o lingura de lemn pt a amesteca. Crema de lamaie dureaza max 10 minute sa o facem dar nu avem voie sa ne indepartam de plita/aragaz. Amestecam mereu cu lingura, crema nu are voie sa fiarba. Din momentul in care scoate aburi, dam focul incet si o mai ladam 5-8 minute. Amestecam mereu. La final trebuie sa aiba consistenta unei budinci. O dam la o parte de pe foc. Untul il taiem cubulete si il adaugam in crema. Amestecam pana se incorporeaza tot. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topin pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare. |
4
Done
|
Acum asamblam prajitura |
La o tava mai mare de 30/40 ajung cantitatile daca le dublez?
Trebuie tripate cantitatile
Macul l.ai macinat mai intai?
A iesit foarte buna prajitura dar crema de branza si unt mi s-a taiat. Am folosit branza la galetuta de la Lidl. Tu de care ai folosit?
Adriana , ma bucur, s-a taiat din cauza branzei care contine apa. Iti recoamnd Goldessa tot din Lidl ( cea natur) va iesi super