3 0
Prajitura Lemon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Aluat
3 oua medii
120 g zahar
50 g unt
150 ml lapte
100 g mac
135 g faina
1/2 lingurita praf de copt
Crema de branza
400 g crema de branza / branza dulce de vaci cat mai scursa de zer (eu folosesc mixerul vertical pt a o face mai fina)
200 g unt
150 g zahar pudra
1/2 lingurita extract vanilie
5 g gelatina hidratata
Curd de lamaie
2 lamai bio, daca aveti posibiltatea
2 oua
200 g zahar 250 daca va place mai dulce
60 g unt
5g gelatina hidratata

Prajitura Lemon

  • Medium

Ingredients

  • Aluat

  • Crema de branza

  • Curd de lamaie

Share

Prajitura Lemon

Un gust dulce-acrisor cum are aceasta prajitura nu am mai mancat de mult. E un deliciu! Blat de mac, crema de branza fina si un lemon curd acrisor si intens 😉

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de o tava patrata sau rotunda (tava de 20 /20 cm)

Steps

1
Done

Aluat

Ouale cu zaharul le mixam pana isi tripleaza volumul si devin cremoase. Intre timp punem 100 ml lapte cu macul si untul la topit. Lasam sa dea in clocot de cateva ori, apoi oprim focul, adaugam lapte ramas rece peste cel fierbinte. Apoi il dam deoparte si il lasam sa se raceasca. Cernem faina impreuna cu praful de copt. Cand ouale sunt batute suficient, adaugam laptele cu macul , amestecam usor cu un tel de jos in sus de cateva ori, sa se omogenizeze amestecul. La final adaugam faina si procedam la fel , cu telul amestecam usor. Atentie sa nu amestecati prea mult , deoarece atunci compozitia pierde prea mult aer si nu creste frumos. Preincalzim cuptorul la 180 garde. Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180 grade timp de 30-35 minute, pana trece testul scobitorii. Il lasam sa se raceasca complet.

2
Done

Crema de branza

Pana blatul se raceste pregatim crema si curd-ul de lamaie. Untul moale il mixam cu zaharul pudra pana devin pufos. Dureaza cam 4-5 minute. Apoi adaugam vanilia si crema de branza. Mixam inca 2 minute. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topim pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare.

3
Done

Curd de lamaie

Spalam bine lamaile , razuim coaja intr-o oala mica, stoarcem zeama de lamaie si o punem peste coaja. Adaugam zaharul si ouale batute usor cu telul. Amestecam totul cu telul si apoi punem la foc mic spre mediu. De aici in colo folosim o lingura de lemn pt a amesteca. Crema de lamaie dureaza max 10 minute sa o facem dar nu avem voie sa ne indepartam de plita/aragaz. Amestecam mereu cu lingura, crema nu are voie sa fiarba. Din momentul in care scoate aburi, dam focul incet si o mai ladam 5-8 minute. Amestecam mereu. La final trebuie sa aiba consistenta unei budinci. O dam la o parte de pe foc. Untul il taiem cubulete si il adaugam in crema. Amestecam pana se incorporeaza tot. Gelatina o hidratam in 50 ml apa rece si apoi o topin pe baie de aburi. O adaugam peste crema si mixam pana la incorporare.

4
Done

Acum asamblam prajitura

Peste blatul de mac, punem crema de branza, o nivelam cu o spatula. Apoi turnam curd-ul de lamaie si il nivelam si pe acesta . Dam prajitura la frigider peste noapte. A 2 zi se poate felia. Enjoy!

Lucky Cake

Pui crispy
previous
Pui crispy
Paella
next
Paella
Pui crispy
previous
Pui crispy
Paella
next
Paella
Subscribe
Notificare despre
guest
5 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Adry

La o tava mai mare de 30/40 ajung cantitatile daca le dublez?

Adry

Macul l.ai macinat mai intai?

Adry

A iesit foarte buna prajitura dar crema de branza si unt mi s-a taiat. Am folosit branza la galetuta de la Lidl. Tu de care ai folosit?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here