2 0
Pan Brioche Swirl

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pan Brioche Swirl

  • Medium
Share

Daca doriti ceva dulce, moale , pufos , acesta e ceea ce cautati. Pan brioche este un aluat minunat, cu gust intens de unt , e bun atat simplu cat si umplut cu diverse arome, eu am folosit de data aceasta o umplutura de crema de alune- gianduia.

Ingrediente:

Pan brioche/ Pain Brioche

  • 350 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 20 gr zahar
  • pan brioche swirl DSC_0652 DSC_0653
  • 1 ou pentru uns

Faina, drojdia si 3 oua mari se pun un vasul robotului si se framanta pana se incoporeaza, adaugam apoi si al 4-lea ou. Framantam pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul , sarea si untul taiat cubulete, cate unul pe rand pana il adaugam pe tot. Lasam robotul sa framante inca 5 minute. Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu folie alimentara. Il lasam 2 ore pana isi tripleza volumul. Aluatul va fi lipicios. Cu pumnul impingem aluatul in jos , acesta revine la forma initiala. Il invartim de 2 ori, apoi il acoperim si il dam la frigider 1 ora si jumatate – 2 ore . Aluatul este gata pentru folosire.

Crema Gianduia:

  • 120 gr alune de padure usor prajite
  • 50 gr zahar
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 75 ml lapte
  • DSC_0657

Alunele le macinam in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul pana devine o pasta fina. Adaugam ciocolata bucatele si laptele. Macinam totul intr-o pasta. Punem acest amestec impreuna cu untul , intr-un vas pe baie de aburi, ametecam pana se topeste untul si devine totul o pasta moale. Dam la frigider 1-2 ore, amestecul se va intari. Cu o ora inainte de utilizare sa o scoateti din frigider. Daca nu doriti sa faceti aceasta crema, puteti umple aluatul cu nuca si scortisoara, nutella sau gem.

Acum trecem la asamblare, vom imparti aluatul in 2 si fiecare bucata o vom intinde sub forma unui dreptunghi pe o suprafata pudrata cu faina. aluatul trebuie sa aiba o grosime de 3- 4 mm. Punem un strat subtire de crema, apoi rulam stans cu grija. Taiem rondele cu o grosime de 3 -4 cm , mie mi-au iesit 8 bucati din fiecare bucata de aluat. Repetam acelasi procedeu si la a 2 -a bucata.

DSC_0658

Avem nevoie de o tava de briose pe care o ungem bine cu unt moale. Punem cate o bucata de aluat in fiecare forma si o ungem cu 1 ou batut impreuna cu 1 lingura de apa. dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 12-15 minute pana se rumenesc usor . Le scoatem , le lasam sa se racesca , apoi le pudram usor cu zahar, servim. Enjoy !

 

Lucky Cake

previous
Lasagna clasica
next
Placinte codrenesti invartite
previous
Lasagna clasica
next
Placinte codrenesti invartite
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina

Multumesc?
Sunt super-mega-extra de bune??
Nici nu mi am dat seama cand au disparut de pe platou?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here