Ingredients
De mult ma pregatesc sa public reteta pentru croissante. Reteta de foietaj cu unt nu este grea sau complicata, doar necesita putina rabdare si atentie. Si o zi libera 🙂
Cateva ponturi :
- Alegeti unt de calitate
- Lucrati repede cu aluatul, mai ales daca e cald in incapere
- Timpii de coacere difera de la un cuptor la altul
- Respectati toti pasii din reteta
Ingrediente croissant ( 24 buc):
- 600 gr faina
- 300 ml apa
- 7 gr drojdie uscata
- 15 gr lapte praf integral
- 10 gr sare
- 75 gr zahar
- 35 gr unt moale
- 325 gr unt rece
Prima data avem nevoie de 150 ml apa calduta, 25 gr celsius , in care punem drojdia . Faina o cernem si o punem in vasul robotului de bucatarie, sau intr-un vas incapator. Adaugam toate ingredientele, exceptand untul rece. Framantam pana rezulta un aluat omogen. Acoperim cu o folie de prospetime si il lasam la temp camerei timp de 1 ora. Aluatul acum a crescut , asa ca il apasam cu fermitate, si apoi il punem inapoi in bol. Il dam la frigider 1 ora, apoi il turtim din nou si il dam la congelator 30 minute.
Scoatem aluatul . Jumatate din unt il frecam cu o furculita, pana devine usor maleabil/tartinabil , fara a se incalzi. Aluatul il intindem pe o suprafata pudrata cu faina, cam 25 cm latime si 75 lungime. Ungem 2/3 din suprafata acestuia cu unt. Untul sa fie aproximativ egal peste tot. Impaturam in 3 , prima data partea fara unt.
Dam la congelator o jum de ora , apoi la frigider 1 ora. Repetam si cu a 2-a jumatate de unt aceeasi procedura. Dupa ce a stat la rece a 2 -a oara, il intindem din nou pe suprafata pudrata cu faina ,il intinden si il impaturam din nou in 3 , de data aceasta fara unt. Il dam la frigider 1 ora si apoi il putem folosi. Aluatul se imparte in 4 parti egale. Fiecare o vom intinde pe o suprafata pudrata cu faine, in forma de dreptunghi cu o grosime de 3 mm. In imaginile de mai jos veti vedea modul de rulare.Triunghiurile ar trebui sa aiba 10 cm latime la baza si 20 cm lungime.
Dupa ce le-am rulat le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca la temp camerei 2 ore . Apoi le ungem cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte. Le punem in cuptor la 220 grade timp de 5 minute, apoi 14-16 minute la 180 grade pana sunt rumene.Daca se rumenesc prea tare , atunci ultimele 5 minute reducem temperatura la 160 grade. Le scoatem apoi din cuptor si le lasam sa se raceasca. Eu am copt o parte, din care mi-au iesit 6 croissante. Restul le-am modelat si apoi le-am dat la congelator .
Steps
1
Done
|
|
se poate folosi in loc de lapte praf lapte normal? tb marita cantitatea de faina ?multumesc
Iti recomand lapte fraf, daca folosesti lapte normal, se schimba consistenta 🙂
Cu ce pot inlocui laptele praf?multumesc
Pentru aceasta reteta, trebuie sa urmati pasii indicati si toate ingredientele sunt necesare, nu se pot inlocui