Ingredients
Mini Dome cake, un desert rafinat pe care sigur il veti indragi. Nu este greu de facut dar necesita mult timp. Sper sa-l incercati macar o data , veti vedea ca merita efortul 🙂
Ingrediente 12 bucati ( 2 tavi de silicon ):
Mousse din fructe de padure:
300 gr fructe de padure, proaspete sau congelate 100 gr zahar 2 albusuri 100 gr zahar+ 30 ml apa 200 ml smantana pt frisca 10 gr gelatina zmeura prospata – 12 boabe Fructele le punem impreuna cu zaharul la foc , le lasam pana scade usor siropul , aprox 15-20 minute. Apoi le pasam printr-o sita deasa si amestecam gelatina hidratata in apa rece. Intre timp batem albusurile pana incep sa se umfle , facem siropul de zahar: 100 gr zahar + 30 ml apa si un fir de lavanda le lasam sa fiarba pana zaharul este dizolvat. Scoatem afara lavanda si turnam siropul peste albusurile de ou, mixam pana amestecul se raceste si albusurile sunt ferme si lucioase. Batem smantana pentru frisca si o adaugam peste albusuri, adaugam si 1/3 din fructe. Amestecam usor cu o paleta de sus in jos , adaugam incet si restul de fructe si omogenizam cu grija , sa nu se piarda din volum. Umplem formele din silicon pe jumatate cu crema, adaugam zmeura proaspata si apoi umplem pana sus cu crema. Dam la rece minim 4 ore. Apoi la congelator peste noapte.Biscuite ( pate sablee) :
125 gr faina 100 gr unt taiat cuburi 50 gr zahar pudra un praf de sare 1 galbenus Untul il scoatem cu 5 minute inainte sa ne apucam de biscuiti si il taiem cuburi. Pe suprafata de lucru punem faina, untul, zaharul si sarea, sfarmam usor untul cu varful degetelor, amestecandu-l cu faina. Nu-l lucram mult doar cat sa se amestece usor . Adaugam galbenusul si incet incorporam toata faina, din afara inspre mijloc. Lucram repede si nu insistam mult . Cand toate sunt omogenizate aluatul in modelam sub forma unei bile si il dam la rece 30 minute. Aluatul il intindem , grosimea sa fie de 3 mm, si il decupam . Biscuitii ii coacem 10-12 minute la 180 grade, sau pana se rumenesc usor pe margini. Ii lasam sa se raceasca pe tava , altfel ei se rup, sunt foarte fragili cand sunt calzi.Glazura oglinda
50 ml apa 100 gr zahar lavanda ( optional) 100 ml lape condensat 60 gr ciocolata alba 5 gr gelatina 35 ml apa colorant topim apa cu zaharul pana se dizolva acesta. Adaugam laptele condensat si luam de pe foc. Adaugam ciocolata alba si amestecam cu telul pana se topeste. Punem si gelatina hidratata si amestecam energic. Adaugam colorantul , cate putin pana ajungem la culoarea dorita. Lasam sa ajunga la temperatura camerei. Mixam cu mixerul vertical 30 secunde. Eu o torn peste mousse cand ajunge la temperatura de 30 grade. daca nu aveti termometru , va ghidati dupa consistenta, o consistenta precum mierea.Asamblare Mini Dome Cake :
Scoatem mousse-ul din forme. Le rasturnam pe gratarul de la cuptor. Cu grija ! Facem o proba- pe un mousse, punem usor cu lingurita glazura, daca curge prea repede , mai asteptam sa se raceasca putin. Dupa ce le-am imbracat in glazura le lasam sa se intareasca usor. Apoi cu o spatula pt tort le ridicam cu grija si le asezam pe biscuite . Le ornam cu banuti de ciocolata alba si flori de lavanda. Se pastreaza la rece . Enjoy !
Steps
1
Done
|
|
Buna. Ce fel de colorant ai folosit pentru glazura? Multumesc
Colorant alimentar Wilton
Bună. Imi poti spune ce fel de lapte condensat folosești? Ms
Lapte condensat indulcit, marca Auchan