In gradina am 2 tufe de coacaz rosu , nu recoltez foarte mult , dar anul acesta s-a adunat 1 kg 🙂 . Asa ca l-am transformat intr-un jeleu delicios. Verdictul a fost dat de baiatul meu ! (Y)
Ingrediente jeleu :
1 kg coacaze rosii
700 gr zahar gelifiant 1:1
250 ml apa
Coacazele le curatam de pe crenguta, le spalam bine, incercam sa le zdrobim cat mai bine cu o furculita. Le punem intr-o oala, adaugam apa si le punem la fiert cam 15 minute. Apoi le turnam intr-o sita si cu o lingura de lemn frecam bine pana raman doar samburii, pe care ii aruncam . Adaugam zaharul gelifiant peste siropul rezultat, punem din nou la foc . Din momentul in care fierbe il mai lasam 6-7 minute. Pe o farfurie se face proba: punem o lingurita de jeleu, il lasam 1 minut si apoi verificam daca se incheaga. Daca e gata, oprim focul si il turnam in borcane. Mie mi-au iesit 3 borcane . Il lasam pana se raceste apoi il punem in camara. Enjoy !