Risotto , o mancare delicioasa! foarte usor de facut si foarte gustos . De data aceasta cu sparanghel , ca tot e sezon š
Ingrediente Risotto
200 gr orez pt risotto
1,5 litri supa limpede de legume sau pui
100 ml vin
1 catel de usturoi
1 ceapa
50 gr unt
4 lg ulei de masline
sare, piper
50 gr parmezan ras + pt servit
Sparanghel – 6-8 fire
Supa trebuie sa fie fierbinte, asa ca eu o tin pe foc la minim. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul de masline si jumatate din unt. Legumele le tocam marunt, si le calim pana se inmoaie cam 5-6 minute.Ā Adaugam orezul si il lasam pana devine sticlos, amestecand mereu, cam 1-2 minute. Dam focul pe mediu. Adaugam supa fierbinte, cam 100 ml o data, sau 2 polonice, amestecam pana scade, apoi adaugam vinul, amestecam pana scade tot lichidul .Ā Apoi mai adaugam 100 ml supa, lasam pana scade lichidul si tot asa pana cand orezul este aproape gata. Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam sparanghelul taiat bucati, ultima portie de 100 ml supa o punem si o lasam pana cand orezul nu e apos, dar nici prea uscat. La final adaugam sarea, piperul si restul de unt si parmezanul. Reteta de saltimbocca o gasiti aiciĀ SaltimboccaĀ . Enjoy!