Delicioasa aceasta paine ! merita incercata, folositi un ulei de masline de calitate si va deveni preferata voastra . Retete de focaccia e usor de facut, eu va doresc spor la treaba 😉
Ingrediente Focaccia:
15 gr drojdie proaspata
1 lgta zahar
220 ml apa
350 gr faina + 2 linguri
1 lgta sare
6 linguri ulei de masline
sare pentru presarat
masline negre fara samburi – 50 gr
rosii uscate, in ulei ( reteta aici )- 30 gr
oregano 2 gr
Apa calduta, o amestecam cu zaharul si drojdia sfarmata. O lasam 10 minute pana cand se umfla. Apoi punem faina amestecata cu sarea in vasul robotului de bucatarie sau intr-un castron. Punem drojdia cu apa, in mijloc, 3 linguri cu ulei de masline. Framantam aluatul bine, cam 10 minute, pana devine elastic in robot sau pe o suprafata pudrata cu faina ( cele 2 linguri). Lasam aluatul la crescut 40 minute intr-un loc calduros.
Punem aluatul intr-o tava unsa cu ulei. Il aplatizam cu grija, fara a scoate tot aerul din el, cu mana in forma de dreptunghi aprox de 30 cm lungime. Apasam cu degetul sa formam mici adancituri. Ungem cu generozitate cu uleiul ramas, presaram maslinele feliute si rosii taiate marunt. Presaram oregano. Lasam 60 minute sa creasca, acoperit cu folie alimentara, la final presaram sarea. Coacem la 220 grade timp de 20 minute. Enjoy !