0 0

Escalop vita cu sos de smantana si ciuperci

Escalop vita cu sos de smantana si ciuperci

Oricand aveti invitati si nu stiti ce sa pregatiti, incercati escalop vita cu sos de smantana si ciuperci, veti fi  apreciata :). Poate fi preparat atat cu carne vita cat si porc.

Iata reteta pentru escalop :

700 -800 grame muchi vita

faina

sare,piper

2 -3 crengute rozmarin proaspat

2 catei usturoi

1 sau 1 1/2  pahar apa(depinde cat de mare este tava)

Pt sos:

6 ciuperci medii

1 ceapa

1/2 ardei

1/2 pahar vin alb

200 ml smantana de casa sau pt gatit

50 ml lapte

sare,piper

Luam carnea si o taiem in felii groase de 7-8 mm, apoi  cu ajutorul unui batator de carne o batem bine sa se fragezeasca.

Feliile de carne le dam prin faina si le punem intr-o tigaie incinsa, in care am turnat 2 linguri ulei de masline. Le rumenim 2 min pe fiecare parte, le asezonam cu sare si piper,  apoi le asezam intr-o tava de cuptor impreuna cu 2-3 crengute rozmarin proaspat si cateii de usturoi  striviti in coaja. Peste toate turnam putin ulei de masline si apa .Le dam la cuptor, la 200 grade timp de 20 -25 minute sau pana cand sosul din tava se evapora, atentie sa nu se arda!

Intre timp curatam ceapa si o taiem cubulete mici ,la fel procedam si cu ardeiul, la urma spalam ciupercile si le feliem subtire.Dupa ce carnea este gata,o punem deoparte ,folosind aceeasi tava, o punem pe aragaz scoatem usturoiul celelalte( sosul,rozmarinul)le lasam inauntru,adaugam putin ulei de masline daca este cazul, punem ceapa la calit.Cand devine aurie ,adaugam ardeiul,dupa 5 minute adaugam si ciupercile.Punem sare si piper.Calim pana se inmoaie ciupercile apoi adaugam vinul, lasam sa fiarba 5 minute apoi adaugam laptele si smantana.Lasam la foc mediu pana cand sosul se ingroasa,gustam sa vedem daca mai trebuie sare sau piper apoi punem carnea deasupra cat sa se incalzeasca.Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, se pot servi cu garnitura de cartofi sau orez.Pofta buna!

 

(Visited 227 times, 1 visits today)
Escalop vita cu sos de smantana si ciuperci

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
strudel cu mere si sos de vanilie
anterior
Strudel cu mere si sos de vanilie
urmator
Salata crocanta

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz