Blat umed de cacao

  • Mediu
Blat umed de cacao

Imi place foarte mult acest blat umed de cacao , este dens, dar totusi aerat, nu are nevoie de insiropare. Dupa ce se raceste , se feliaza perfect . Dupa ce il veti incerca , o sa va placa , si il veti folosi mereu la o multime de torturi  🙂

Blat umed ( forma 20 cm)

  • 150 gr faina
  • 25 gr cacao de buna calitate
  • 2 oua
  • 125 gr zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 gr iaurt
  • 75 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare

Blat umed cacaoDSC_1353DSC_1349

Ouale le  amestecam cu zaharul, adaugam uleiul, cafeaua, iaurtul, sarea. Folosim doar telul. La final adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt , bicarbonatul. Amestecam totul cu telul pana se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava de copt, tapetata pe fund cu hartie de copt. Eu invelesc tava de copt cu folie de aluminiu pe marginile exterioare .

Mi se pare ca atunci blatul creste mai frumos. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40-50 minute. Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca 5 minute, apoi il scoatem din tava si il lasam la racit pe un gratar. Se feliaza dupa ce e racit complet, cel mai bine e daca il lasam 2 ore si la frigider . Eu il fac cu o zi inainte si il pastrez la frigider in punga , sau folie alimentara. Se pastreaza la frigider fara probleme 3-4 zile. Enjoy !

Daca v-a placut reteta , ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro

Distribuie mai departe , multumesc 🙂

 

 

 

 

(Visited 46,646 times, 5 visits today)
Blat umed de cacao

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
anterior
Musaca de legume
urmator
Blat de cacao

Lasa-ne un mesaj

63 Comentarii privind "Blat umed de cacao"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Dascalu Paula Ionelia
Vizitator

Ne recomandati si o crema!!??

Rodica Orban
Vizitator

se poate renunta la cafea?

Monica Veres
Vizitator

Si mie mi-l place. E perfect! Multumesc!

Veturia Socol
Vizitator

O SA-L FAC SI EU

Anca Ancuta
Vizitator

este super il incerc

Gabi
Vizitator

Daca am forma de 26 de cm
Cum socitesc ingredientele?

Mari martin
Vizitator

Pt o tava de 38 pe 25 imi spui te rog daca ai idee ce cantitati trebuie sa folosesc
Cafeaua calda? Bicarbonatul nestins?

Roxana
Vizitator

As putea sa pun in loc de ulei,unt ? Si care ar fi gramajul ?

Cristina
Vizitator

Cu ce pot înlocui cacaua , vreau sa îl fac fără ea?

Cristina
Vizitator

Se poate renunta la cacaua?

Balan Mariana
Vizitator

Buna ziua,ptr.un tort de 2 kg.care ar fi cantitatile?reteta data de dvs.ptr.ce gramaj ar fi?

Alina
Vizitator

Cu ce as putea înlocui cafeaua?vreau sa mănânce si cei mici…

Claudia
Vizitator

Pt o forma de 24 cm pot folosi aceeasi cantitati sau trebuie sa Mai adaug?

Simon Simona
Vizitator

Pentru o forma de 28 de cm ce cantitate trebuie sa folosesc? este in regula daca o dublez? sa iasa si un pic inalalt?

Selesan
Vizitator

Se poate folosi pentru un tort sah? Si daca da, pentru blatul alb, pun in loc de cacao mai multa faina? Sau daca nu se pot folosi la tort sah, pot sa fac blaturile normale de tort si sa le insiropez dupa montare? Nu as vrea sa am un tort sec. Multumesc anticipat!

Claudia
Vizitator

Buna, Alina! Spune-mi, te rog, iaurtul de 3,5 grasime este ok, sau trebuie mai gras?

Mariana
Vizitator

Buna ziua, spuneti va rog, iaurt dulce sau de care?

Daniela
Vizitator

Buna ziua! cafea ness sau naturala? multumesc!

maria
Vizitator

Daca vreau sa renunt la bicarbonat se poate, sau sa pun mai Putin. E delicios blatul doar ca mi se pare un pic prea intens gustul de bicarbonat.😊

Carmen
Vizitator

Imbracam tava cu folie pe interior sau invelim tava cu folie de aluminiu pe exterior. Multumesc!

Mirela
Vizitator

Am făcut de două ori blatul e foarte gustos dar oare de ce de fiecare dată crapă deasupra,….

Adina
Vizitator

Oule le separ sau le pun întregi

Dana
Vizitator

Reteta nu se printeaza toata, doar 2 pagini

veRA
Vizitator

BUNA,AM NEVOIE DE AJUTOR DE LA D-VOASTRA DACA PUTETI,PT UN BLAT CU DIMENS. DE 20/30 TREBUIESC DUBLATE CANTITATILE? AR MERGE O CREMA DE MASCARPONE CU NESS?ASTA AR FI TERENUL DE FOTBAL SI AS VREA SA PUN O MINGE PESTE CARE II DIN TORT RAFAELO.MULTUMESC!

Deea
Vizitator

La praf de copt se poate renunta?Multumesc

Anda
Vizitator

Buna ziua. Imi spuneti va rog daca se poate acoperi cu fondant? Nu ar fi prea greu? Multumesc

Anda
Vizitator

Buna ziua. Blatul poate fi acoperit cu pasta de zahar? Nu se lasa? Multumesc

Anda
Vizitator

Ma scuzati ca am mai intrebat o data. Dupa aceea am vazut raspunsul primit deja. O zi buna si multumesc inca o data!!

Monica
Vizitator

Vreau sa incerc acest blat si m-ar intetesa o crema buna si simpla!!!ma puteti ajuta,va rog???

Tania Florea
Vizitator

Alina, ai invelit doar marginile laterale in folie de aluminiu, sau si fundul tavii? Multumesc!

Oana
Vizitator

Foarte delicios blatul. Vreau sa va intreb, cand montati tortul, intoarceti blatul, partea de jos devine primul start? Multumesc!

Alina Daniela
Vizitator

Buna, dacă fac acest blat intr-o tava cu diametrul de 26 cm și folosesc 1 data și jumătate din ingrediente, creste in așa fel încât pot Sa îl tai in 3? Sau ma sfătuiești sa fac 2 blaturi Pt un tort? Mulțumesc!

Monica
Vizitator

Buna! Am forma de 24 cm,cum procedez cu cantitatile?Dublez cantitatea din reteta sau 1 data si jumatate? MULTUMESC!

wpDiscuz