Ingredients
-
Blat de cacao
-
-
63 grame unt
-
un ou mare
-
20 grame cacao
-
63 grame faina
-
63 grame zahar
-
3 grame praf de copt
-
-
Mousse de ciocolata
-
-
4 galbenusuri
-
400 ml lapte
-
55 grame zahar
-
o lingurita cu varf amidon
-
5 foi gelatina
-
500 ml smantana pt frisca
-
120 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
140 grame ciocolata cu lapte
-
160 grame ciocolata alba
-
-
Glazura Oglinda
-
-
175 grame zahar
-
100 grame energizant
-
150 grame lapte condensat indulcit
-
150 grame ciocolata neagra
-
12 grame gelatina
-
75 ml apa
Tort Trio mousse au chocolat
De mult ma pregatesc sa public aceasta reteta. Dupa mai multe incercari am ajuns la rezultatul dorit de mine.
Cremele sa fie pufoase, cremoase, iar blatul usor umed si foarte fraged. Glazura oglinda, completeaza perfect acest tort minunat.
Steps
1
Done
|
Preparare blat |
2
Done
|
Preparare mousse-uriPentru baza mousse-urilor se face o crema de vanilie mai lichida - creme anglaise- pentru aceasta ar fi bine sa aveti un termometru, deoarece temperatura cremei nu are voie sa depaseasca 85 grade. |
3
Done
|
Mousse-uri de ciocolataVom pune cele 3 feluri de ciocolata in 3 boluri diferite. Crema de vanilie o impartim in 3 portii egale, Prima data vom turma crema de vanilie fierbinte peste fiecare ciocolata in parte. Lasam 2 minute, apoi le amestecam, ciocolata trebuie sa fie topita. |
4
Done
|
Ornare tortPunem la fiert : apa, zaharul si energizantul ( sau glucoza lichida) . Cand zaharul e topit il luam de pe foc. Adaugam ciocolata si gelatina hidratata, amestecam pana se topeste, apoi laptele condensat. O mixam bine cu mixerul vertical, pentru a scoate bulele de aer. Apoi o strecuram printr-o sita fina. Cand are 32 grade se poate folosi, va puteti ghida si dupa consistenta ei, trebuie sa fie precum mierea. |
Spuneti-mi ,va rog cand ziceti “energizant”la ce anume va referiti?Ms frumos!
Este energizant alimentar, inlocuitor de miere, textura si gust asemanator
Buna,
Am cautat pe internet energizant alimentar si tot nu-mi dau seama despre ce energizant este vorba. Pe internet apare miere. Multumesc de raspuns!
Bună! Ce marca de ciocolată folosesti?
Eu folosesc Callebaut
Bună,de unde cumpărați ciocolata Callebaut
Eu o comand online.
Bună Alina ,aș dori să fac această rețetă dar din păcate nu am termometru ,cum aș putea proceda, mulțumesc frumos
Buna ziua!
Pot inlocui energizantul cu sirop de glucoza ?
Daca da, cam cate grame ?
Multumesc anticipat!