Ingredients
-
Blat Sacher
-
-
4 oua
-
100 gr zahar
-
100 gr ciocolata cu lapte
-
65 gr ciocolata neagra
-
125 gr faina
-
10 gr cacao
-
5 gr praf de copt
-
100 gr unt
-
10 ml marsala
-
100 gr gem caise
-
-
Jeleu caise
-
-
450 gr caise
-
75 gr zahar
-
70 ml apa
-
1 lingurita zeama lamaie
-
10 gr gelatina
-
1/3 lingurita extract vanilie
-
-
Mousse de ciocolata
-
200 gr ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
100 gr ciocolata cu lapte
-
450 ml smantana pt frisca
-
Glazura oglinda
-
https://luckycake.ro/retete/entremet-cu-mousse-de-portocale/
Tort Sacher reinterpretat
Am pornit de la ingredientele pricipale ale tortului Sacher si l-am transformat. Combinatia de ciocolata si caise mi se pare perfecta. Mousse-ul de ciocolata este fin si cremos. Un echilibru perfect ! Pentru reteta de glazura oglinda urmati linkul – https://luckycake.ro/retete/entremet-cu-mousse-de-portocale/
Steps
1
Done
|
Preparare jeleuPrima data pregatim jeleul deoarece dureaza 3-4 ore pana se intareste de tot. |
2
Done
|
Preparare blatUntul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se spumeaza. Apoi adaugam cate un ou pe rand mixand usor dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaua. La final ciocolata topita pe baie de aburi si marsala, sau un lichior/coniac de calitate. Amestecam pana totul este omogem. |
3
Done
|
Preparare tort si mousse de ciocolataCand jeleul este inchegat si blatul de tort racit putem sa ne apucam de mousse-ul de ciocolata. |
4
Done
|
Glazura oglindaPentru glazura oglinda apasati pe link https://luckycake.ro/retete/entremet-cu-mousse-de-portocale/ de sus din descriere . Inainte de a turna glazura este obligatoriu ca tortul sa stea la congelator minim 2 ore. |
Pentru jeleu putem folosi caise din compot?
da, se pot folosi
Vă mulțumesc!
Inainte de a fi turnata glazura, mai trebuie tinut obligatoriu la congelator, daca a stat o noapte la frigider?
Da, trebuie congelat, astfel glazura se aseaza mult mai bine pe tort
Am incercat tortul și a ieșit extrem de gustos .Din păcate am avut probleme cu Jeleul de caise care nici după 6 ore în frigider nu era întărit așa încât să-l pot aseza peste mouss-ul de ciocolată. Data viitoare voi pune cu siguranță un pic mai multă gelatină și am să o las pe foc 1 min. să fiarbă împreună cu caisele. Oricum este un tort mult mai bun decât cel “original “. Tortul Sacher este mult prea dulce,pt mine cel puțin. Multumesc mult pentru rețetă ?
Ramona, ma bucur ca ti-a placut. In mod normal ar fi suficienta gelatina pentru cantitatea de caise din reteta. Insa desigur ca poti folosi extra daca e nevoie.
As putea înlocui caisele cu zmeura? Dacă da, păstrez aceleași cantități pentru a face jeleul?
Si as mai dori să știu dacă se poate înveli acest tort în pasta de zahar? Mulțumesc
Poti folosi si zmeura, acest tort nu il recomand pentru fondant
Buna, te referi sa nu fie imbracat in fondant? Dar intr-o crema de unt, apoi ornat, nu merge?
Mai am o intrebare daca imi poti raspunde, pt o tava cu dimensiunea de 26,cam ce cantitati ar trebui? Sa nu fac pre mult sau prea putin.
Poti sa-l imbraci intr-o crema de unt, si eu zic sa faci o portie si jumatate
Multumesc frumos pt raspuns! ?
Bună, pentru acest tort se poate folosi blatul de la Ferrero? Este demențial, îmi place maxim textura lui!! Rețetele tale sunt senzație!
Andreea, desigur 🙂