Ingredients
-
400 gr piscoturi
-
400 ml lapte
-
2 lingurite esenta rom/rom
-
Crema migdale
-
200 gr zahar pudra
-
150 gr grasime 82 % unt
-
3 buc galbenusuri
-
125 ml smantana pt frisca
-
150 gr migdale macinate
-
Crema de visine
-
300 gr visine
-
100 gr zahar
-
10 gr amidon
-
-
Ornat
-
200 ml smantana pt frisca
-
2 linguri zahar
Tort Malakoff cu visine
Gustul acestui tort m-a cucerit definitiv ! Este un tort cu origine austriaca, precum tortul Sacher, fin si delicat. Pe langa crema de migdale am adaugat un strat dulce acrisor de visine, pentru contrast. Rezultatul e fost delicios !
Steps
1
Done
|
Crema de visineEu am folosit visine congelate, insa merg la fel de bine si cele proaspete. Trebuie sa scoatem samburii. Apoi le punem la foc impreuna cu zaharul. Le lasam la foc mediu, cam 5-6 minute. Amidonul il amestecam cu 2 linguri de apa rece. Turnam amidonul peste visine si amestecam bine, mai foerbem 1 minut pana se leaga si devine precum o crema. |
2
Done
|
Crema de migdaleBatem untul moale , la temperatura camerei, cu zaharul , cam 15 minute. Dupa ce zaharul este dizolvat , adaugam 3 galbenusuri. Va recomand sa folositi oua cat mai proaspete. Mai mixam totul 1 minut. Batem frisca , apoi o punem peste crema de unt impreuna cu migdalele macinate. Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza. Apoi o lasam la o parte. |
3
Done
|
OrnareAcest tort de orneaza simplu cu frisca naturala. Eu am adaugat 2 linguri de smantana grasa de 32% ,fermentata ,chiar la inceput, inainte de a bate frisca si va spun ca sta mult mai tare frisca , si la gust este mai buna. Batem frisca impreuna cu zaharul . Pe laterale am pus cateva migdale usor prajite , iar deasupra se orneaza cu visine proaspete. Se tine la rece 2 ore, apoi de poate servi . Enjoy ! |
Se poate folosi și smântână fermentata cu 20% grăsime sau iaurt grecesc cu 10% grăsime pt a le amesteca cu frisca? Mulțumesc
Am o nelamurire legata de crema de migdale. De ce este nevoie si de cele 3 galbenusuri ? Din ce inteleg din descrierea retetei aceasta crema nu se prepara termic.
Cele 3 galbenusuri dau gust cremei, la fel ca si la tiramisu