3 0
Tort Malakoff cu visine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400 gr piscoturi
400 ml lapte
2 lingurite esenta rom/rom
Crema migdale
200 gr zahar pudra
150 gr grasime 82 % unt
3 buc galbenusuri
125 ml smantana pt frisca
150 gr migdale macinate
Crema de visine
300 gr visine
100 gr zahar
10 gr amidon
Ornat
200 ml smantana pt frisca
2 linguri zahar

Tort Malakoff cu visine

  • 1 h
  • Serves 16
  • Easy

Ingredients

  • Crema migdale

  • Crema de visine

  • Ornat

Share

Tort Malakoff cu visine

Gustul acestui tort m-a cucerit definitiv ! Este un tort cu origine austriaca, precum  tortul Sacher, fin si delicat. Pe langa crema de migdale am adaugat un strat dulce acrisor de visine, pentru contrast. Rezultatul e fost delicios !

tort malakoff-3

Steps

1
Done

Crema de visine

Eu am folosit visine congelate, insa merg la fel de bine si cele proaspete. Trebuie sa scoatem samburii. Apoi le punem la foc impreuna cu zaharul. Le lasam la foc mediu, cam 5-6 minute. Amidonul il amestecam cu 2 linguri de apa rece. Turnam amidonul peste visine si amestecam bine, mai foerbem 1 minut pana se leaga si devine precum o crema.

2
Done

Crema de migdale

Batem untul moale , la temperatura camerei, cu zaharul , cam 15 minute. Dupa ce zaharul este dizolvat , adaugam 3 galbenusuri. Va recomand sa folositi oua cat mai proaspete. Mai mixam totul 1 minut. Batem frisca , apoi o punem peste crema de unt impreuna cu migdalele macinate. Amestecam usor cu o spatula pana se omogenizeaza. Apoi o lasam la o parte.
Pentru asamblara tortului avem nevoie de un inel cu diametrul de 24 cm. Punem inelul pe platoul pe care dorim sa servim tortul.
Intr-un vas punem jumatate din lapte, cu jumatate din rom. Inmuiem un rand de piscoturi, cat sa acoperim baza tortului. Incercam sa le punem cat mai strans, sa nu ramana locuri goale.
Apoi punem un strat de crema. Urmeaza iar un rand de piscoturi. Apoi punem crema doar pe margini, 1 cm de crema, iar in mijloc, visinele. Urmeaza piscoturile inmuiate in restul de lapte si rom, apoi restul cremei.
La final punem ultimul strat de piscoturi. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 4 ore, de preferat peste noapte.

3
Done

Ornare

Acest tort de orneaza simplu cu frisca naturala. Eu am adaugat 2 linguri de smantana grasa de 32% ,fermentata ,chiar la inceput, inainte de a bate frisca si va spun ca sta mult mai tare frisca , si la gust este mai buna. Batem frisca impreuna cu zaharul . Pe laterale am pus cateva migdale usor prajite , iar deasupra se orneaza cu visine proaspete. Se tine la rece 2 ore, apoi de poate servi . Enjoy !

Lucky Cake

Guacamole cu rosii si branza feta
previous
Guacamole cu rosii si branza feta
Chiftele de pui cu dovlecel pentru burgeri
next
Chiftele de pui cu dovlecel pentru burgeri
Guacamole cu rosii si branza feta
previous
Guacamole cu rosii si branza feta
Chiftele de pui cu dovlecel pentru burgeri
next
Chiftele de pui cu dovlecel pentru burgeri
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea

Se poate folosi și smântână fermentata cu 20% grăsime sau iaurt grecesc cu 10% grăsime pt a le amesteca cu frisca? Mulțumesc

Corina

Am o nelamurire legata de crema de migdale. De ce este nevoie si de cele 3 galbenusuri ? Din ce inteleg din descrierea retetei aceasta crema nu se prepara termic.

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here