1 1
Tort Diplomat

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
40 buc piscoturi
600 ml smantana pt frisca
120 gr zahar
6 galbenusuri
1/2 lingurita extract vanilie
100 ml lapte
120 gr zahar
15 gr gelatina
100 ml suc portocale proaspat
40 ml zeama lamaie
200 gr compot ananas bucati
200 ml zeama compot
200 gr piersici compot
Decor
300 gr mix de capsuni, coacaze rosii, cirese
200 ml smantana pt frisca
50 gr zahar

Tort Diplomat

  • 45
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

  • Decor

Share

Tort Diplomat

Reteta aceasta mi se pare grozava, doar cu ingrediente naturale, frisca naturala, crema de galbenusuri . Se face simplu, puteti face diferite combinatii de fructe. E un tort delicat si gustos .

Steps

1
Done

Pentru acest tort am folosit o forma de 24 cm , cu inel detasabil. Am pus hartie de copt la baza formei. Apoi am pregatit crema.
Galbenusurile se amesteca, cu un tel , cu 120 gr zahar si 100 ml lapte si vanilia. Se pun pe foc , la foc mic spre mediu. Crema o tinem pe foc , invartind mereu cu o lingura de lemn pana incepe sa se ingroase, apox 5 minute. Nu are voie sa fiarba, deoarece atunci ouale se coaguleaza. Temperatura cremei nu trebuie sa depaseasca 80 grade celsius. Apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata in apa si sucul de portocale . Crema se lasa la racit 20-30 minute.

2
Done

Batem cei 600 ml frisca cu 120 gr zahar, apoi adaugam crema de oua . Amestecam cu o spatula, adaugam zeama de lamaie cate o lingura pe rand , pana o incorporam pe toata.

3
Done

Turnam jumatate din crema in forma si peste presaram jumate din fructe. Trecem o parte din piscoturi prin sucul de ananas, apoi alcatuim din ele primul strat de piscoturi. Urmeaza restul de crema , fructele ramase . Punem al 2-lea rand de piscoturi, tot asa trecute prin sucul de ananas si presam usor . Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte.

4
Done

Cu piscoturile ramase vom imbraca tortul pe exterior. Mai intai batem frisca bine impreuna cu zaharul. Cu jumatate imbracam tortul pe lateral, apoi lipim piscoturile. Roata tortul punem o banda decoarativa. Deasupra ornam tortul cu fructe si frisca ramasa.

Lucky Cake

ciabatta umpluta cu mozzarella
previous
Ciabatta umpluta cu mozzarella
paine alba cu lapte
next
Paine alba cu lapte
ciabatta umpluta cu mozzarella
previous
Ciabatta umpluta cu mozzarella
paine alba cu lapte
next
Paine alba cu lapte
Subscribe
Notificare despre
guest
12 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Alina

Buna Alina!Spune-mi te rog in câta apa sa hidratez gelatina…Ca in reteta nu scrie…Sau o fac cum scrie pe plic?

Ionela

Smântână pt frișcă se poate înlocui cu frișcă lichida?

Ionela

120 gr ajunge, dacă folosesc frișcă lichida hulala? Mulțumesc mult

Ionela

Mulțumesc mult pt ajutor. L-am făcut de 2 ori pana acum. Ffffffffffffffff bun!!!!!!!

Adry

Daca vreau sa inlocuiesc piscoturile cu blat,ce reteta imi recomanzi? Blat umed de vanilie sau pandispan simplu?

Aurelia

Mie nu mi-au placut niciodata torturile diplomat, dar acest tort a ajuns preferatul meu. Este foarte aromat si racoros. Va multumim pentru reteta!

Mihaela

Buna Alina! Spune.mi te rog ce fac cu sucul de portocale? (Hidratez gelatina sau il adaug la simplu la crema?)

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here