Ingredients
-
40 buc piscoturi
-
600 ml smantana pt frisca
-
120 gr zahar
-
6 galbenusuri
-
1/2 lingurita extract vanilie
-
100 ml lapte
-
120 gr zahar
-
15 gr gelatina
-
100 ml suc portocale proaspat
-
40 ml zeama lamaie
-
200 gr compot ananas bucati
-
200 ml zeama compot
-
200 gr piersici compot
-
Decor
-
300 gr mix de capsuni, coacaze rosii, cirese
-
200 ml smantana pt frisca
-
50 gr zahar
Tort Diplomat
Reteta aceasta mi se pare grozava, doar cu ingrediente naturale, frisca naturala, crema de galbenusuri . Se face simplu, puteti face diferite combinatii de fructe. E un tort delicat si gustos .
Steps
1
Done
|
Pentru acest tort am folosit o forma de 24 cm , cu inel detasabil. Am pus hartie de copt la baza formei. Apoi am pregatit crema. |
2
Done
|
Batem cei 600 ml frisca cu 120 gr zahar, apoi adaugam crema de oua . Amestecam cu o spatula, adaugam zeama de lamaie cate o lingura pe rand , pana o incorporam pe toata. |
3
Done
|
Turnam jumatate din crema in forma si peste presaram jumate din fructe. Trecem o parte din piscoturi prin sucul de ananas, apoi alcatuim din ele primul strat de piscoturi. Urmeaza restul de crema , fructele ramase . Punem al 2-lea rand de piscoturi, tot asa trecute prin sucul de ananas si presam usor . Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider peste noapte. |
4
Done
|
Buna Alina!Spune-mi te rog in câta apa sa hidratez gelatina…Ca in reteta nu scrie…Sau o fac cum scrie pe plic?
In mod normal 100 ml de apa rece la un plic de 10 gr gelatina, insa cel mai bine urmezi instructiunile de pe plic
Smântână pt frișcă se poate înlocui cu frișcă lichida?
Da se poate, sa tineti cont ca aceasta poate fi deja indulcita , in acest caz trebuie sa reduceti cant de zahar
120 gr ajunge, dacă folosesc frișcă lichida hulala? Mulțumesc mult
Cantitatea de frisca ramane aceeasi, tot ca nu mai adaugati zahar, daca frisca e indulcita
Mulțumesc mult pt ajutor. L-am făcut de 2 ori pana acum. Ffffffffffffffff bun!!!!!!!
Ma bucur Ionela ^_^
Daca vreau sa inlocuiesc piscoturile cu blat,ce reteta imi recomanzi? Blat umed de vanilie sau pandispan simplu?
Acesta, sau cel oparit de vanilie https://luckycake.ro/retete/blat-de-vanilie-vienez/
Mie nu mi-au placut niciodata torturile diplomat, dar acest tort a ajuns preferatul meu. Este foarte aromat si racoros. Va multumim pentru reteta!
Buna Alina! Spune.mi te rog ce fac cu sucul de portocale? (Hidratez gelatina sau il adaug la simplu la crema?)