0 0
Tort de post cu ciocolata si zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat de cacao de post
180 grame faina
80 grame cacao
250 grame zahar
350 ml apa minerala
1 lingurita extract vanilie
10 grame praf de copt
un praf de sare
Crema de ciocolata de post
1 bucata avocado
1 bucata medie banana
100 grame ciocolata neagra
50 grame ulei de cocos
1 lingura ( optional) miere
Crema de zmeura
200 grame zmeura
100 ml apa
40 grame zahar
5 grame amidon

Tort de post cu ciocolata si zmeura

  • 1 ora si 30 minute
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Tort de post cu ciocolata si zmeura

Am incercat o combinatie care imi place mie : ciocolata si zmeura , a iesit absolut delicios ! Crema aceasta de ciocolata, de post sau vegana , e una dintre preferatele mele. E unul dintre cele mai simple torturi dar si unul dintre cele mai gustoase ^_^

Steps

1
Done

Preparare Tort de post

Pentru a pregati acest tort aveti nevoie de :
- o tava rotuna (cu pereti detasabili ) de 20 cm
- un blender de mana sau unul vertical
- un tel

2
Done

Prima data preincalzim cuptorul la 180 grade.
Pregatim blatul. Apoi intr-un bol adaugam ingredientele uscate si le amestecam cu telul , urmate de vanilie si apa minerala. Amestecam energic cu telul pana devine totul omogen. Pe fundul tavii punem hartie cerata, apoi turnam amestecul in tava si coacem aprox 50 minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce blatul e copt il scoatem din cuptor si il lasam 5 minute deoparte, apoi il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca complet.

3
Done

Crema de zmeura

Aceasta o pregatim cat blatul se coace. Punem zmeura ( eu am folosit congelata) intr-o craticioara , adaugam 90 ml apa, extract de vanilie si zaharul . Cand incepe sa fiarba amestecam foarte usor de 2 -3 ori, si lasam sa fiarba 2-3 minute pana se dizolva zaharul. Intre timp amestecam amidonul cu restul de apa rece, si apoi turnam peste zmeura. Acum cu ajutorul telului amestecam pana incepe sa se ingroase usor. O lasam la racit.

4
Done

Preparare crema de ciocolata de post

Se face foarte usor. Prima data topim ciocolata cu uleiul de cocos. Apoi curatam avocado si banana ( sa nu fie prea coapta) , le punem in vasul blenderului, adaugam si ciocolata topita. Pune, si mierea daca dorim, eu am folosit si miere deoarece ciocolata mea a fost cu continut mare de cacao. Eu am folosit un blender de mana. Mixam totul pana devine o crema destul de ferma si fina. Ideal e sa o lasati 10 minute la frigider.

5
Done

Acum putem asambla tortul. Feliem blatul in 2. Peste prima felie punem un strat din crema ( rece) de zmeura, apoi jumatate din cea de cacao. punem al 2-lea blat , la fel si cremele. Peste am razuit ciocolata neagra si am decorat cu zmeura. Se lasa la rece 2 ore , apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

Sos aioli cu avocado
previous
Sos aioli cu avocado
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
next
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
Sos aioli cu avocado
previous
Sos aioli cu avocado
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
next
Piept de pui cu lamaie si sparanghel
Subscribe
Notificare despre
guest
12 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cristina

Cu ce pot inlocui uleiul de cocos?

Camelia

Buna ziua! Ce marca de ciocolata neagra ati folosit, va rog ? Multumesc !

Flavia

Cu ce pot inlocui avocado?

Cristina M

Se poate consuma tortul si a doua zi sau crema de ciocolata isi schimba gustul? Dat fiind faptul ca are in compozitie avocado si banana….
Multumesc.

Cezara

Pot sa folosesc in loc de apa minerală lapte de migdale cu ciocolata sau lapte de ovăz?

Oana Elena

Bună ziua,
As dori sa fac acest blat si sa îl folosesc cu o altă crema(de gris), va rog dacă îmi puteti spune este un blat ce ar necesita insiropat?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here