Morcovi in desert ? da ! Si ce tort bun ! Gustul morcovilor este aproape insesizabil, dau o aroma placuta si o dulceata aparte. Va invit cu drag sa-l incercati 🙂
Blat cu morcovi ( 10 portii ):
- 3oua
- 250 grame de faina
- 80 ml chefir/ lapte batut
- 150 gr unt topit, la temperatura camerei
- 1 lingurita amestec, scortisoara, nucsoara, ghimbir praf
- 6 linguri zahar brun ( 8 daca va place mai dulce)- cu cat mai inchis la culoare va fi zaharul atat mai frumos va fi si blatul la culoare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 cani morcovi rasi marunt( cam 4 morcovi medii) .
Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam in fir subtire untul topit, apoi cu o spatula amestecam morcovii razuiti, chefirul. la urma faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, condimentele si amestecam usor pana la incorporare. Amestecum il impartim in 2 si apoi il turnam in 2 tavi cu diamteru de 18 cm , tavile trebuie sa fie tapetate cu hartie de copt. Dam la cuptor 40 – 45 minute la 180 grade. Le lasam sa se raceasca complet. Putem sa facem blaturile si cu o zi inainte.
Crema de branza si cocos
- 200 gr unt 82%
- 400 gr crema de branza natur ( Philadelphia, Exquisa, Goldessa )
- 150 gr zahar pudra
- 50 gr fulgi de cocos
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem zaharul pudra peste unt si mixam pana devine pufos si zaharul e dizolvat, eu am mixat 10 minute. Adaugam crema de branza si mixam inca 3-4 minute. La final cu o spatula , 1/4 din crema o punem separat iar in restul incorporam fulgii de cocos.
Blaturile le sectionam in 2 , rezultand astfel 4 blaturi. Pe un suport de tort punem primul blat, apoi un strat de crema, continuam la fel pana ce punem ultimul blat. Eu pun ultimul blat cu partea de jos deasupra deoarece aceea este cea mai dreapta. Astfel vom avea si un tort drept. Cu crema pusa separat, cea fara cocos imbracam tot tortul , atat deasupra cat si pe laterale. Eu l-am ornat cu spatula, fara nici un pos sau dui, este foarte usor de ornat astfel . Peste crema de branza am pus fulgi de cocos prajiti. Si l-am decorat cu bomboane de cocos. Il dam 2 ore la frigider apoi il servim.
Acum il fac si eu!
Cat timp sta primul blat în cuptor ce fac cu aluatul celui de-al doilea? Îl pot pune în frigider sau îl las la temperatura camerei? La 3 oua pare complicat sa le fac pe rand.
Dacă am tava cu diametrul de 26 cm pot face tortul, nu ies blaturile prea subțiri după taiere?
Se poate face tortul cu o zi înainte și păstra la frigider?Mulțumesc anticipat!
Am aceleasi intrebari… Si eu as vrea sa stiu…?
Eu am folosit 2 tavi, care au intrat impreuna in cuptor. Se poate coace si intr-o singura tava insa atunci se va felia mai usor in 3.
A iesit super!
Ma bucur mult !
dacă nu am chefir sau lapte bătut pot să pun iaurt grecesc?? , și îl subtiez cu puțin lapte dulce
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Da, se poate, trebuie sa ajungi la consistenta chefirului