Un tort exotic, delicios si usor de facut . Piticul meu a fost innebunit dupa jeleul din fructul pasiunii, deci cu siguranta il vom repeta !
Ingrediente tort :
Blat cacao
100 gr faina 50 ml apa clocotita 2 oua mari 30 ml lapte 115 gr zahar 30 gr cacao 1/2 lingurita praf copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 50 gr unt topitApa clocotita o amestecam cu cacaoa si zaharul, adaugam untul topit si racit, laptele cald si apoi incorporam ouale iar la final faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Coacem intr-o forma tapetata cu hartie de copt ( 20 cm forma) timp de 25 minute la 180 grade.Apoi il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca, il sectionam in 2.
Mousse de mango:
2 buc mango copt 3 linguri miere 4 foi gelatina 200 ml smantana pt friscaMango il curatam, pulpa o blenduim, o amestecam cu mierea, apoi frisca o batem bine, pana e ferma si adaugam cate o lingura in mango pana o incorporam toata, Gelatina o hidratam si apoi o topim pe baie de aburi . O adaugam la mousse-ul de mango si amestecam usor pana se incorporeaza. Primului blat ii taiem un cm de jur imprejur si il punem in forma de copt ( preferabil cu pereti detasabili, daca nu avem , punem o folie alimentara . ) Peste el turnam mousse-ul de mango si dam la frigider.
Mousse de lapte condensat
200 gr lapte condensat( o jumatate de cutie ) 200 ml frisca lichida 4 foi gelatinaFrisca o batem bine , apoi o amestecam cu laptele condensat si adaugam gelatina hidratata in apa rece si apoi topita pe baie de aburi.
Punem peste tort al 2 -lea blat( tot asa, taiat 1 cm roata din blat) si apoi turnam mousse-ul de lapte condensat.Il lasam la frigider 20 minute. Intre timp pregatim jeleul de fructul pasiunii :
4 buc fructul pasiunii 70 ml apa 1 lingurita miere 1 foaie gelatinaScoatem miezul din fructul pasiunii, incalzim apa , gelatina o hidratam si apoi o punem in apa aproape fierbinte , care nu se mai afla pe foc,amestecam pana se dizolva. O lasam deoparte pana ajunge la temperatura camerei, apoi o amestecam cu fructul pasiunii si lingurita de miere. Turnam jeleul peste tort si dam la frigider minim 2 ore. Pentru o scoate tortul din forma mergem cu cutitul pe marginea acestuia cu grija si apoi desprindem inelul. Pe margini ornam cu bucati de ciocolata . Enjoy!
Oau! Perfect! Si cred ca si foarte bun 🙂
Super blat..musai tb sa l fac si eu…
Si chiar l am facut , Alina…si mi a placut tare mult..mersi frumos
Ma bucur ca ti-a placut !
As putea sa stiu aproximativ cate Gr de mango ar fi 2 buc?daca folosesc congelat
E necesr aproximativ 250-300 gr mango 🙂
Cu cata gelatina inlocuim cele 4 foi de gelatina?
Buna , 8 gr gelatina 🙂
Alina bucatile de ciocolata de decor de pe margine,le-ai topit singure sau ai adăugat ceva in ciocolata?
Dar daca pun doar ciocolata se face prea tare,cand o sa tai tortul v-a crapa tot ornamentul
Buna! In loc de mousse-ul de lapte condesat, ce putem folosi? Si fructul pasiunii cu ce il putem inlocui? Multumesc!