Tartine cu crema de branza si rosii coapte
O gustare minunata, sau o masa in sine, oricum aceste tartine sunt delicioase 😉 . Dureaza putin pana se coc rosiile, dar cuptorul face toata treaba.
Ingredinte tartine cu crema de branza :
300- 350 gr rosii cherry, un catel de usturoi, cimbru, sare de mare
ulei de masline
150 gr branza telemea de vaca
150 gr iaurt gras
un catel mic de usturoi
2-3 frunze busuioc, cimbru, oregano
piper
Rosiile cherry le punem pe hartie de copt intr-o tava , le stropim cu ulei de masline, presaram cimbru, un catel de usturoi taiat felii subtiri si la final sare. Dam la cuptor la 180 grade timp de 30 minute, pana rosiile sunt moi si copate. Le verificam din cand in cand sa nu se arda.
Intre timp pregatim branza :
Sfarmam branza, adaugam iaurtul, usturoiul razuit marunt ,putin piper, si plantele aromatice. Amestecam bine, la final trebuie sa fie precum o pasta. Daca rosiile sunt gata le scoatem de la cuptor si le lasam sa se raceasca usor. Painea o stropim cu putin ulei de masline apoi o punem pe o tigaie grill si o prajim . Daca sunteti fan usturoi, atunci dupa ce e prajita o frecati cu putin usturoi , e delicioasa .
Se pot servi simple sau cu ou posat , aici aveti descrierea : Oua posate :
Intr-o oala mica punem apa la fiert( macar de o palma),cu o lingurita de otet, cand fierbe dam focul la minim, nu trebuie sa mai fiarba, si spargem oul si il turnam in apa( ca sa iasa mai compact trebuie inainte invartita apa intr-o directie, asa incat sa se formeze un mic vartej), il lasam la fiert 3 minute si jumatate apoi il scoatem cu grija si il punem pe o farfurie.
Enjoy !