Imi place vara! In piata gasesti toate legumele si fructele proaspete , acum mi-a atras atentia mazarea care la noi in familie nu este prea indragita , mie imi place dar baietelul meu o cam alege . Cand i-am facut acesta supa nefiind boabe intregi a mancat-o :D. Asa ca sigur o vom repeteta !
Ingrediente:
1 litru mazare= 550 gr
3 morcovi
2 fire telina apio
1 ceapa mica
2 cartofi medii
2 linguri smanatana de casa sau min 20% grasime
1 catel usturoi
ulei de masline
sare piper, frunza dafin,cimbru
Crutoane : bucati paine, cimbru, ulei masline
Ceapa o taiem marunt, o calim in 2 linguri de ulei de masline pana se inmoaie, cam 5 minute, apoi adaugam mazarea proaspata (daca aveti congelata e buna si aceea), morcovul taiat rondele, telina tot asa, usturoiul razuit,frunzele de dafin,asezonam cu sare si piper, amestecam bine si apoi adaugam 1 litru apa.Fierbem cu un capac pe oala pana cand legumele sunt aproape fierte, adaugam cartoful taiat cubulete si o lingurita cimbru, lasam pana e fiert de tot. Daca scade apa prea tare atunci mai putem completa .Dam oala la o parte, scoatem frunzele de dafin, cu un mixer vertical, mixam pana devine o pasta.Adaugam smantana si mai dam un clocot.Daca mai e nevoie asezonam cu sare si piper.
Cat timp supa este la fiert putem face crutoanele si baconul. Painea o amestecam cu o lingurita de cimbru, usturoi pudra, apoi o punem pe hartie de copt intr-o tava , o stropim cu putin ulei de masline si o dam la cuptor pana se rumeneste.
Pe aceeasi tava punem apoi baconul si il dam la cuptor pana devine auriu si crocant. Pofta buna!