Daca credeti ca este greu de facut , nu e asa. Dureaza 25 de minute pregatirea acestei mese delicioase. Eu o fac des, pentru ca piticul meu iubeste pastele si pestele.
Ingrediente somon cu ciuperci (3 persoane):
500 gr somon file
2 linguri de sos soia
2 linguri zeama de lamaie
200 gr ciuperci( shimeji brown), puteti folosi si champignon mici
250 ml smantana 20% grasime
150 ml lapte
ceapa
1/2 pahar vin
sare, piper
250 gr taietei lati sau tagliatelle
1/2 lamaie
ulei de masline
20 gr unt
Prima data taiem somonul in trei parti egale,il lasam la marinat 15 minute cu sosul soia si zeama de lamaie.Saram si piperam somonul. Intr-o tigaie, pe care o putem pune si in cuptor, punem 2 linguri de ulei si o punem pe foc mare. Cand uleiul e incins punem somonul cu pielea in jos, la prajit. Il prajim 2-4 minute, pana devine auriu, apoi il intoarcem si pe cealalta parte. Preincalzim cuptorul la 180 grade, apoi punem somonul in cuptor pentru 15 minute.Intre timp punem apa pentru paste la fiert cu sare. Ceapa o taiem marunt, apoi o punem in 2 linguri de ulei de masline si o calim pana se inmoaie, adaugam ciupercile(daca sunt prea mari, le taiem in bucati mai mici) si bucatica de unt, lasam la calit 3-4 minute,saram si piperam, apoi adaugam vinul si lasam pana scade aproape de tot. La final adaugam smantana amestecata cu laptele, o lasam sa dea de 2-3 ori in clocot, apoi o tinem la foc mic , fara sa mai fiarba pana este gata pestele. Pastele le firbem conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem. Somonul ar trebui sa fie gata pana acum, asa ca putem sa ne punem la masa: punem pastele, apoi o bucata de somon, iar peste usor sosul cu ciupercile. Noi l-am servit cu putina zeama de lamaie peste peste. Pofta buna!