Ingredients
-
1 cana crutoane paine
-
4 buc oua fierte tare
-
2 catei usturoi
-
6 buc cartofi noi
-
200 grame bacon
-
cateva cozi ceapa verde
-
1/2 bucata salata verde
-
Sos vinegreta
-
1 lingura si jumatate otet de vin rosu
-
1 lingura mustarDijon
-
4 linguri ulei de masline
-
1 lingura apa
-
un praf de zahar
-
1/4 lingurita sare
Salata cu bacon oua si cartofi
Un pranz precum in Franta. Aceasta salata o gasiti si sub denumirea de salata lyoneza ( dupa orasul din care isi are originea). Este extrem de satioasa si gustoasa.
Steps
1
Done
|
Preparare salataEu aleg pentru aceasta salata cartofi noi de marimea unui ou. Prima data punem cartofii la fiert in apa cu sare. Apoi facem crutoanele: taiem painea cubulete, adaugam putina sare, 2 linguri ulei de masline si le amestecam bine. Le punem intr-o tigaie incapatoare. Le prajim pana devin rumene, la final adaugam usturoiul razuit marunt si mai lasam 30 secunde pe foc , amestecand mereu. Le lasam la o parte. Pentru vinegreta : punem toate ingredientele intr-un vas si amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza. Daca dorim putem la final sa adaugam putin usturoi razuit. eu pentru vinegreta folosesc mustar Dijon , pentru gustul lui usor picant. Pentru a asambla salata : |