Ingredients
-
blat rulada
-
reteta in linkul de mai sus
-
Cremeux de ciocolata
-
50 grame galbenus
-
200 ml lapte
-
200 ml smantana pt frisca
-
200 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
1 lingurita amidon
-
50 grame zahar
-
15 ml rom
-
Mousse de ciocolata
-
200 ml smantana pt frisca
-
150 grame ciocolata cu continut ridicat de cacao
-
50 grame ciocolata cu lapte
-
Crema de visine
-
300 grame visine
-
50 grame zahar
-
7 grame amidon
-
Glazura crocanta cu alune
-
200 grame ciocolata cu alune
-
25 grame ulei de cocos
-
20 grame miere
Rulada Amarena
Un desert fin , cu ciocolata , exact pe gustul meu. Combinatia dulce -acrisoara e mereu castigatoare , cand e vorba de desert. Iar invelisul crocant e ingredientul care o face si mai buna ^_^
Foaia de rulada , am facut-o dupa aceasta reteta : https://luckycake.ro/retete/rulada-de-ciocolata-cu-mascarpone-si-mure/
Steps
1
Done
|
Blatul de cacaoPreapararea blatului se face precum in reteta din linkul postat sus in descriere, se ruleaza in prosop umed si se pastreaza asa pana se asambleaza. |
2
Done
|
Crema de visinePregatim crema de visine: Zaharul impreuna cu visinele le punem la foc potrivit. Amestecam pana zaharul este complet dizolvat si lasam sa fiarba 2 minute. Apoi peste amidon adaugam 2 linguri de apa rece, amestecam si turnam peste visine. Continuam sa amestecam pana zeama se ingroasa precum o budinca. O dam la o parte. |
3
Done
|
Preparare cremeux de ciocolataLaptele si smantana pentru frisca le punem la foc impreuna cu extractul de vanilie. Galbenusurile le frecam cu zaharul , folosim telul, pana devin cremoase si se deschid la culoare, adaugam si amidonul. Cand laptele atinge punctul de fierbere il luam imediat de pe foc si il turnam in fir subtire peste galbenusuri, punem si romul. Amestecam bine cu telul si turnam compozitia din nou in vasul in care am incalzit laptele. Focul il dam la minim, si punem vasul pe foc. Acum avem nevoie de un termometru digital de bucatarie, vom masura temperatura cremei, nu are voie sa depaseasca 85 grade. Amestecam mereu cu o lingura de lemn pana incepe sa capete consistenta smantanii pentru frisca. Dureaza aproximativ 20 minute. |
4
Done
|
Preparare mousse de ciocolataTopim ciocolata pe baie de aburi , apoi o lasam sa se raceasca usor. Batem frisca, pana este aproape ferma apoi adaugam ciocolata. Mixam din nou pana se omogenizeaza. Este gata pentru a fi folosita. |
5
Done
|
Asamblare Rulada AmarenaAvem nevoie de o tava de chec de 30 cm lungime. Punem foaia de rulada pe o folie alimentara si masuram cat de lata si lunga trebui sa ramana foaia pentru a se potrivi in tava si pentru a urca pe peretii tavii de chec. |
Buna! La cremeux.ul de ciocolată apare 1lingurita amidon, dar cand se prepară crema nu se mai specifica ce se face cu ea… pls help!!!
Se adauga la galbenusurile amestecate cu zaharul.
Ce înseamnă 50 grame gălbenuș? Câte bucăți?
Iti recomand sa cantaresti pentru a iesi reteta la fix