Pui la gratar -una din mancarurile noastre preferate. O facem deseori mai ales la petrecerile in aer liber . Nu e greu de facut , si acum ca e vara , ziua lunga , putem sa ii dam timp sa se faca asa cum trebuie. Este condimentat cu curry si lapte de cocos. Deliciu !
Ingrediente pui :
pui cca 1,5 kg
100 ml lapte de cocos ( conserva)
2 linguri pasta curry ( sau 1 lingura praf curry – atentie sa nu fie iute )
sare 3- 4 lingurite
Puiul il curatam bine apoi cu un cutit bine ascutit il despicam de tot la spate. Apoi il intoarcem cu fata si il aplatizam cu podul palmei in zona pieptului. Crestam pulpele pentru a se patrunde bine. Din pasta de curry si laptele de cocos( laptele de cocos de la cutie contine partea apoasa si cea precum o pasta- amestecam astfel incat sa fie omogen) facem un amestec cu care vom unge puiul. Il ungem bine si pe fata si pe spate , apoi il frecam cu sare, aceasta il va face crocant. Prima data vom pune puiul cu pieptul in jos pe gratarul incins vreo 20 minute , apoi pe spate alte 20 minute. Acum urmeaza partea interesanta, pentru a se patrunde bine e nevoie sa fie gatit la caldura indirecta, adica impingem jarul de sub el in cele 2 parti, sa vina caldura din lateral. Daca avem gratar cu gaz, procedam la fel – stingem focul de sub el si il lasam pe laterale. Acum daca avem capac il acoperim , putem sa improvizam , putem un vas deasupra, pentru a pastra caldura inauntru. Il tinem asa macar 1 ora si 20 minute , intorcandu-l la jumatate timpul. Va spun , merita efortul , e delicios ! L-am servit cu cartofi la cuptor si o salata de castraveti cu feta si marar. Enjoy !
Pentru a pregati cartofi deliciosi, dati click pe linkul acesta https://luckycake.ro/retete/cartofi-wedges-la-cuptor/