E o prajitura atat de moale , pufoasa si aromata incat nu te poti opri din mancat ! super usor de facut, si tine cateva zile la frigider fara probleme š
Ingrediente Prajitura Lumberjack :
- 400 gr mere ( 3 mere medii) curatate si taiate fin cubulete
- 200 gr curmale Ā uscate, curatate apoi de samburi , tocate si ele
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 250 ml apa fiarta
- 125 gr unt moale
- 1/2 lingurita extract vanilie
- 150 gr zahar
- 1 ou
- 225 gr faina
Topping de cocos
- 60 gr unt
- 100 gr zahar brun
- 100 ml lapte
- 70 gr fulgi de cocos
Preincalzim cuptorul la 180 grade . Intr-un vas punem merele, smochinele si bicarbonatul , adaugam apa, lasam 10 minute. Intre timp mixam untul , vanilia, zaharul si oul intr-un alt vas pana devine pufos. Adaugam apoi untul peste mere si amestecam sa se omogenizeze. Adaugam si faina , amestecam. Turnam amestecul intr-o tava patrata de 20 * 20 cm tapetata cu hartie de copt. Coacem aproximativ 50 minute. Intre timp facem toppingul de cocos : Intr-o tigaie punem toate ingredientele si amestecam pana untul si zaharul e topit. O dam la o parte. Dupa cele 50 minute, scoatem prajitura si cu o lingura punem cu grija amestecul de cocos peste ea. O dam din nou la cuptor pentru inca 20 minute. O scoatem si o lasam 5 minute sa se raceasca , apoi o scoatem din tava si o lasam sa se raceasca complet( daca avem forma cu pereti detasabili). Presaram fulgi de cocos proaspeti Ā si inghetata , daca doriti, inainte de servire. Enjoy !
Yammi