Aceasta prajitura Lemon Ricotta e varianta italiana a cheesecake-ului italian. La origini se face cu un aluat fraged, dar eu am vrut sa scurtez timpul de preparare.Are un plus de lamaie , care face diferenta, si stafide, atat de iubite la noi in familie, in special de baiatul meu . Poate fi preparata si pentru masa de Pasti in locul celei traditionale . Iata reteta:
Blat :
200 gr biscuiti digestivi
60 gr unt topit
Umplutura Lemon Ricotta :
500 gr ricotta
250 crema de branza
150 gr zahar
4 oua
50 gr stafide
50 ml zeama de lamaie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
Biscuitii se macina , apoi se adauga untul topit si se amesteca pana se leaga daca ii strangem in palma. Folosim o tava de 20 cm, cu petreti detasabili, pe care o tapetam cu hartie de copt.Biscutii ii presam cu podul palmei sau cu un pahar, apoi dam la rece pana pregatim umplutura.
Punem toate ingredientele intr-un vas, mixam usor doar pana se omogenizeaza toate . Turnam amestecul peste stratul de biscuiti si dam la cuptor. La 150 gr timp de 60 -70 minute . Lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Dam la rece minim 3 ore. Servim pudrata cu zahar pudra.
I like ! O pregatesc in curand,dar in varianta mai sanatoasa, inlocuind zaharul cu eritritol.
Thank’s for recipe. @ Happy Easter!
Multumesc, la fel !