0 0
Prajitura Lemon Ricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Prajitura Lemon Ricotta

Share

Aceasta prajitura  Lemon Ricotta e varianta italiana a cheesecake-ului italian. La origini se face cu un aluat fraged, dar eu am vrut sa scurtez timpul de preparare.Are un plus de lamaie , care face diferenta, si stafide, atat de iubite la noi in familie, in special de baiatul meu . Poate fi preparata si pentru masa de Pasti in locul celei traditionale . Iata reteta:

 

Blat :

200 gr biscuiti digestivi

60 gr unt topit

Umplutura Lemon Ricotta :

500 gr ricotta

250 crema de branza

150 gr zahar

4 oua

50 gr stafide

50 ml zeama de lamaie

1 lingurita coaja rasa de lamaie

Biscuitii se macina , apoi se adauga untul topit si se amesteca pana se leaga daca ii strangem in palma. Folosim o tava de 20 cm, cu petreti detasabili, pe care o tapetam cu hartie de copt.Biscutii ii presam cu podul palmei sau cu un pahar, apoi dam la rece pana pregatim umplutura.

Punem toate ingredientele intr-un vas, mixam usor doar pana se omogenizeaza toate . Turnam amestecul peste stratul de biscuiti si dam la cuptor. La 150 gr timp de 60 -70 minute . Lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Dam la rece minim 3 ore. Servim pudrata cu zahar pudra.

 

Lucky Cake

briose cuibusor
previous
Briose Cuibusor
Rulada porc umpluta cu branza si spanac
next
Rulada de porc
briose cuibusor
previous
Briose Cuibusor
Rulada porc umpluta cu branza si spanac
next
Rulada de porc
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here