0 0
Prajitura Dora cu capsuni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Blat cacao
3 oua
165 grame zahar
115 grame faina
20 grame cacao
60 grame unt
120 ml lapte
4 gr praf de copt
un praf de sare
Crema aerata de capsuni
350 grame capsuni
400 ml smantana pt frisca
300 grame crema de branza
150 grame zahar pudra
15 grame gelatina
Jeleu de capsuni
500 grame capsuni
100 grame zahar
10 grame gelatina

Prajitura Dora cu capsuni

  • 1h 20 min
  • Serves 24
  • Easy

Ingredients

Share

Prajitura Dora cu capsuni

E sezonul capsunilor, asa ca profitam din plin de el. Pe blog gasiti o multime de retete cu caspuni, va las linkul pentru inspiratie https://luckycake.ro/?s=capsuni 

Blat de cacao, crema fina de capsuni si jeleu cu aroma intensa de caspuni, este una dintre cele mai lejere si delicioase prajituri.

Steps

1
Done

Preaparare prajitura Dora

Prima data punem ouale in vasul mixerului. Un mixer fix v-ar fi de mare folos deoarece va trebui sa mixam ouale cam 15-20 minute. Incepem pin a mixa ouale cu sarea, apoi adaugam zaharul in etape. Dupa ce l-am adaugat pe tot lasam mixerul sa isi faca treaba. Se mixeaza minim 15 minute, asta pentru a incorpora aerul in oua si a le stabiliza.
Cand ouale sunt pufoase si cu volumul triplat punem faina amestecata cu cacao si praful de copt, in 3 etape, amestecam cu o spatula, usor de jos in sus. Laptele si untul, le aducem la punctul de fierbere si imediat il turnam usor peste blat. Amestecam usor cu telul pana se omogenizeaza, atentie sa atingem si baza vasului pentru a amesteca tot aluatul. Turnam amestecul intr-o tava de 30/25 cm diametru, tapetata la baza cu hartie de copt iar marginile unse cu putin unt sau spray pentru copt. Dam forma la cuptor pentru 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii.

2
Done

Preparare crema de capsuni

Hidratam gelatina in 60 ml apa rece, apoi o topim pe baie de aburi. Capsunile le spalam si le curatam de codite, apoi cu ajutorul unul blender le facem piure. Adaugam un stop de zeama de lamaie pentru a-si pastra culoarea.
Frisca rece de la frigider o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine aerata si ferma. Adaugam crema de branza, vanilia si mixam pana se omogenizeaza. Luam 2 linguri de crema si o adaugam peste gelatina, amestecam bine si turnam amestecul peste crema.
La final piureul de capsuni, amestecam usor de jos in sus cu o spatula.

3
Done

Asamblare

Folosim tava in care am copt blatul, sau un cadru metalic detasabil. Blatul de cacao il intoarcem cu josul in sus, asta deoarece va adera mai bine crema, partea de jos fiind mai poroasa.
Turnam crema si nivelam totul foarte bine. Punem la rece pentru minim 2 ore, e nevoie sa se intareasca usor crema.

4
Done

Jeleul de capsuni

Hidratam gelatina in 40 ml apa rece. Curatam capsunile apoi le facem piure ( daca doriti le puteti strecura printr-o sita fina, pentru a elimina semintele) . Intr-o cratita mica, le punem la foc mediu. adaugam zaharul. Lasam sa dea in clocot de 2-3 ori, oprim focul si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana aceasta se topeste si se incorporeaza. Il lasam 10 minute deoparte, sa ajunga la temperatura camerei.
Il turnam cu grija peste crema de capsuni, nivelandu-l cu o spatula. Prajitura se da la frigider 4 ore, sau peste noapte. Se serveste rece. Enjoy !

Lucky Cake

Supa de linte cu lapte de cocos
previous
Supa de linte cu lapte de cocos
Briose cu capsuni
next
Briose cu capsuni
Supa de linte cu lapte de cocos
previous
Supa de linte cu lapte de cocos
Briose cu capsuni
next
Briose cu capsuni
Subscribe
Notificare despre
guest
13 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Daniela

Buna.cum va ramane rosul acela intens si lucios la jeleu?mie mi se schimba la culoare

Iulia

Ce crema de branza folosesti?

Andreea

Buna seara ceva nu a mers bine cu jeleu pentru mine este prea lichid zic eu nu am mai facut pana acum jeleu dar parerea mea ca daca il pun asa cum e el va curge si nu se va forma patura aceea frumoasa deasupra .Oare ce e de facut? Multumesc

Irina

Buna,
Desi am facut crema de dimineață pana acum la ora 22 este moale si nu inteleg de ce?! Am folosit cele mai bune produse.

BAR Maria

Bună ziua ami puteți spune vă rog de ce se lipește blatul de hârtie de copt și nu pot să-l dezlipesc numai pe bucățele mulțumesc

Lavinia

Buna ziua scuzati dacă deranjez imi puteți spune va rog frumos de ce/din ce cauza partea de sus a blatului este lipicioasă oare unde am greșit??
Mulțumesc anticipat

Anna

Buna ziua. As putea folosi capsuni congelate in loc de cele naturale ?

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here