Ingredients
-
Blat cacao
-
-
3 oua
-
165 grame zahar
-
115 grame faina
-
20 grame cacao
-
60 grame unt
-
120 ml lapte
-
4 gr praf de copt
-
un praf de sare
-
-
Crema aerata de capsuni
-
-
350 grame capsuni
-
400 ml smantana pt frisca
-
300 grame crema de branza
-
150 grame zahar pudra
-
15 grame gelatina
-
-
Jeleu de capsuni
-
-
500 grame capsuni
-
100 grame zahar
-
10 grame gelatina
Prajitura Dora cu capsuni
E sezonul capsunilor, asa ca profitam din plin de el. Pe blog gasiti o multime de retete cu caspuni, va las linkul pentru inspiratie https://luckycake.ro/?s=capsuni
Blat de cacao, crema fina de capsuni si jeleu cu aroma intensa de caspuni, este una dintre cele mai lejere si delicioase prajituri.
Steps
1
Done
|
Preaparare prajitura DoraPrima data punem ouale in vasul mixerului. Un mixer fix v-ar fi de mare folos deoarece va trebui sa mixam ouale cam 15-20 minute. Incepem pin a mixa ouale cu sarea, apoi adaugam zaharul in etape. Dupa ce l-am adaugat pe tot lasam mixerul sa isi faca treaba. Se mixeaza minim 15 minute, asta pentru a incorpora aerul in oua si a le stabiliza. |
2
Done
|
Preparare crema de capsuniHidratam gelatina in 60 ml apa rece, apoi o topim pe baie de aburi. Capsunile le spalam si le curatam de codite, apoi cu ajutorul unul blender le facem piure. Adaugam un stop de zeama de lamaie pentru a-si pastra culoarea. |
3
Done
|
AsamblareFolosim tava in care am copt blatul, sau un cadru metalic detasabil. Blatul de cacao il intoarcem cu josul in sus, asta deoarece va adera mai bine crema, partea de jos fiind mai poroasa. |
4
Done
|
Jeleul de capsuniHidratam gelatina in 40 ml apa rece. Curatam capsunile apoi le facem piure ( daca doriti le puteti strecura printr-o sita fina, pentru a elimina semintele) . Intr-o cratita mica, le punem la foc mediu. adaugam zaharul. Lasam sa dea in clocot de 2-3 ori, oprim focul si adaugam gelatina hidratata. Amestecam pana aceasta se topeste si se incorporeaza. Il lasam 10 minute deoparte, sa ajunga la temperatura camerei. |
Buna.cum va ramane rosul acela intens si lucios la jeleu?mie mi se schimba la culoare
Adaugati zeama de lamaie si nu fierbeti foarte mult, pregatiti jeleul intr-o cratita cat mai lata, pentru a se evapora lichidul cat mai repede
Ce crema de branza folosesti?
Philadelphia, Goldessa, Exquisa
Buna seara ceva nu a mers bine cu jeleu pentru mine este prea lichid zic eu nu am mai facut pana acum jeleu dar parerea mea ca daca il pun asa cum e el va curge si nu se va forma patura aceea frumoasa deasupra .Oare ce e de facut? Multumesc
Buna,
Desi am facut crema de dimineață pana acum la ora 22 este moale si nu inteleg de ce?! Am folosit cele mai bune produse.
Depinde cum ai lucrat cu gelatina. Daca ai hidratat-o corect si ai topit-o corespunzator
Bună ziua ami puteți spune vă rog de ce se lipește blatul de hârtie de copt și nu pot să-l dezlipesc numai pe bucățele mulțumesc
Si eu am patit asa cu o hartie de copt, la un alt produs, aceasta a fost de o calitate slaba, incercati sa folositi alta hartie de copt.
Buna ziua scuzati dacă deranjez imi puteți spune va rog frumos de ce/din ce cauza partea de sus a blatului este lipicioasă oare unde am greșit??
Mulțumesc anticipat
Nu are nimic, este din cauza zaharului, o poti razui, pentru ca crema sa adere mai bine
Buna ziua. As putea folosi capsuni congelate in loc de cele naturale ?
Desigur