Perele ne plac tare mult! le savuram proaspete dar si in deserturi. Aceasta este o prajitura minunata, se face dintr-un foc , si va spun ca nu va sta mult pe masa.
Ingrediente( tava de 25*30 cm) :
550 gr faina
4 oua mari
300 gr zahar
250 ml ulei
1 plic praf de copt
1 lingurita scortisoara
2 pere mari proaspete sau din compot
1 cana nuci tocate marunt
1/2 cana fulgi de ciocolata
100 ml lapte
un praf de sare
Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara, o dam la o parte. Ouale la temperatura camerei le mixam 3-4 minute cu zaharul, adaugam uleiul, amestecam bine , punem faina alternand cu laptele, amestecam pana se omogenizeaza, la final adaugam perele taiate cubulete si nucile. Amestecam usor, apoi turnama luatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Coacem la 180 grade pentru 55-60 minute.
Pofta buna prieteni !
CRED CA SUNT INVERSATE CANTITATILE DE FAINA SI ZAHAR. MIE NU MI- A REUSIT DESI AM RESPECTAT RETETA.PRAJITURA NU E PUFOASA CUM ARATA IN POZA CI TARE CA SI CUM AR AVEA PREA MULTA FAINA IN COMPOZITIE.